Παρουσίαση – Suzuki DL V-Strom 650 & V-Strom 650 XT

Η Suzuki κυριαρχεί με την V-Strom 650 στη μεσαία κατηγορία touring μοτοσυκλετών εδώ και χρόνια, για το 2017 όμως θέλησε να κάνει ριζικές αλλαγές που θα την διατηρήσουν στην κορυφή.

Οι αλλαγές είναι πολλές και εμφανής, σε βαθμό που η νέα μοτοσυκλέτα δείχνει εντελώς νέα, παρ’ όλο που δεν είναι. Ειδικά όμως οι αισθητικές παρεμβάσεις στο σχεδιασμό της, σε κάνουν να την βλέπεις με εντελώς πιο ‘φρέσκια’ ματιά.

Η νέα Suzuki V-Strom 650

Ξεκινώντας, ο κινητήρας προέρχεται αυτούσιος από την περσινή SV 650, ο οποίος είναι υδρόψυκτος, δικύλινδρος και σε διάταξη V. Ένα ακόμη στοιχείο που δανείστηκε η μοτοσυκλέτα από την SV είναι το Low RPM Assist, το οποίο βοηθά τη μοτοσυκλέτα να επιταχύνει πιο δυνατά από στάση. Πως δουλεύει;

Πολύ απλά ανεβάζει ελαφρά τις στροφές του κινητήρα όταν είσαι σταματημένος, έχεις ταχύτητα και πατάς τον συμπλέκτη. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις τις όποιες δυσλειτουργίες σου προκαλλεί το να ανοίξεις το γκάζι απότομα, δίνοντας σου μέγιστη απόδοση κατά το άνοιγμα του γκαζιού.

Σε γενικές γραμμές ο νέος κινητήρας είναι βελτιωμένος στις χαμηλές και  μεσαίες στροφές σύμφωνα με τους ανθρώπους της Suzuki, οι οποίοι για να ευκολύνουν τη ζωή του ιδιοκτήτη φρόντισαν να παρέχουν στη V-Strom και το σύστημα Suzuki Easy Start.

 

Ξεχάστε το παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού της μίζας για να βάλετε την ‘καλή’ σας σε λειτουργία. Με αυτό το σύστημα, ένα και στιγμιαίο πάτημα του κουμπιού αρκεί. Αν δεν πάρει αφήστε το, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το πατήσετε ξανά.

Η έκδοση ‘XT’ με πλήρη ‘εξάρτηση’

Η μεγαλύτερη προσθήκη όμως στο νέο μοντέλο των Ιαπώνων, είναι το traction control. Ο αναβάτης θα έχει πλέον την επιλογή δύο επιπέδων ελέγχου της πρόσφυσης, καθώς και τη δυνατότητα παράκαμψης του συστήματος για περισσότερο έλεγχο από τον αναβάτη.

Το πλαίσιο έχει μείνει ίδιο σε σχέση με αυτό της προηγούμενης γενιάς της V-Strom, μόνο που το υποπλαίσιο είναι νέο. Η εξάτμιση για πρώτη φορά από την πρώτη παρουσίαση της μοτοσυκλέτας (πίσω στο 2004) ‘μετακομίζει’ χαμηλότερα στην ίδια πλευρά, ακολουθώντας την αισθητική γραμμή της V-Strom 1000.

Γενικότερα η 650 ακολουθεί για το 2017 την εξωτερική εμφάνιση της μεγάλης της αδελφής, τόσο σχεδιαστικά όσο και χρωματικά.

Στους τροχούς παρατηρούμε ότι η νέα μοτοσυκλέτα διαθέτει πλέον ελαφρύτερες, 10 μπράτσων ζάντες, με την έκδοση ‘XT’ να χρησιμοποιεί ακτινωτούς τροχούς της DID, χωρίς τη χρήση σαμπρέλας. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης ανήκουν στη Bridgestone, η οποία προμηθεύει τις μοτοσυκλέτες με τα Battlax Adventure A40.

Ανεβαίνοντας ψηλότερα, η νέα ζελατίνα της μοτοσυκλέτας είναι ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος, προσφέροντας τρεις επιλογές. Το τεπόζιτο αν και διατηρεί την χωρήτικότητά του είναι στενότερο στο μέρος που ο αναβάτης το περικλείει με τα πόδια του, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τα νέα πλευρικά πλαστικά καλλύματα να κάνει πιο εύκολο το πάτημα στο έδαφος.

Το cockpit της νέας V-Strom – της μικρής των 250cc δείχνει πιο εντυπωσιακό

Προερχόμενα από την V-Strom 1000 είναι το νέα όργανα της μοτοσυκλέτας, τα οποία φέρουν ένα αναλογικό ταχύμετρο, καθώς και μια LCD οθόνη που χωρίζεται στα δύο. Η επιλογή του traction control γίνεται από έναν διακόπτη στα αριστερά του τιμονιού, ενώ στο panel υπάρχει και μια υποδοχή 12v για να φορτίζεις ηλεκτρικές συσκευές.

Η V-Strom 650XT διαθέτει επιπρόσθετα και αποκλειστικά χούφτες για το τιμόνι, ενώ μια ‘ποδιά’ κάτω από τον κινητήρα ολοκληρώνει την πιο χωμάτινη και περιπετειώδη φιγούρα της μοτοσυκλέτας.

Τέλος, το δημοφιλές μοντέλο θα έρχεται με το ABS στον εργοστασιακό εξοπλισμό του και είναι ήδη διαθέσιμο προς αγορά.

Αφήστε μια απάντηση