Moto 2/3 Jerez Test – 1η ημέρα – Oliveira και Canet τους ταχύτερους χρόνους

Οι ομάδες της μικρής και μεσαίας κατηγορίας βρέθηκαν σήμερα στην πίστα της Jerez, στην πρώτη από τις τρεις συνολικά ημέρες των δοκιμών. Ο Miguel Oliveira και ο Aron Canet σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους στις κατηγορίες Moto2 και Moto3 αντίστοιχα.

Η ημέρα ήταν ιδανική στην Ισπανική πίστα, με τον ήλιο να λάμπει στον ουρανό της καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι διαδικασίες για κάθε κατηγορία ήταν τρεις, διάρκειας 70 λεπτών η κάθε μία.

Moto2 – Πολύ δυνατός ο Nakagami, ταχύτερος γύρος της ημέρας από τον Oliveira

#44 Miguel Oliveira

Η σημερινή ημέρα ήταν πολύ σημαντική για τη μεσαία κατηγορία, καθώς ήταν η πρώτη φορά που είδαμε όλους τους αναβάτες να ‘γράφουν’ χρόνους μαζί. Είδαμε μάλιστα και την επιστροφή του Brad Binder, ο οποίος μετά τη Βαλένθια πέρυσι δεν είχε την ευκαιρία να ανταγωνιστεί ξανά τους αντιπάλους του.

Ο λόγος ήταν το σπασμένο χέρι που αποκόμισε έπειτα από πτώση που είχε στην ίδια πίστα, ένας τραυματισμός που τον άφησε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απουσίες υπήρξαν όμως και σήμερα, με τον Lorenzo Baldassari να μένει εκτός, λόγω φλεγμονής στον τένοντα του χεριού του. Εκτός έμεινε και ο Stefano Manzi της Sky Racing Team VR46, με πρόβλημα στο γόνατο.

Στους χρόνους τώρα, ο Ιάπωνας Takaaki Nakagami συνέχισε τις πολύ δυνατές του εμφανίσεις, επικρατώντας στις δύο από τις τρεις σημερινές διαδικασίες. Ο απόλυτος χρόνος της ημέρας όμως σημειώθηκε από τον Miguel Oliveira, ο οποίος έφερε τη μοτοσυκλέτα με το πλαίσιο της KTM στην κορυφή των συνδυασμένων αποτελεσμάτων.

Έτσι ο Nakagami έμεινε στην 2η θέση, τη στιγμή που η 3η θέση πήγε στα χέρια του Mattia Pasini. Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε ο ετεροθαλής αδελφός του Valentino Rossi, Luca Marini, ο οποίος ήταν αρκετά δυνατός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ολοκληρώνοντας 4ος.

Η 5η θέση ήταν ακόμη μια Ιταλική υπόθεση, με τον Franco Morbidelli να επικρατεί των Tom Luthi, Dominique Aegerter και Alex Marquez, με τον τελευταίο να βρίσκεται στην 2η θέση της τελευταίας διαδικασίας, πίσω μόνο από τον Nakagami.

Οι δύο rookie της κατηγορίας, Khairul Idham Pawi και Jorge Navarro τα πήγαν εξαιρετικά καλά, ολοκληρώνοντας την πρώτη δεκάδα των χρόνων.

Moto 3 – Ταχύτερος χρόνος της ημέρας από τον Canet

#44 Aron Canet

Ο Γάλλος Aron Canet ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, αφήνοντας το καλύτερο για την τελευταία χρονομετρημένη διαδικασία της Moto3. Ο αναβάτης της Estrella Galicia 0,0 ήταν καταιγιστικός στην τελευταία περίοδο, αφήνοντας πίσω του τον 2ο πάνω από μισό δευτερόλεπτο.

Οι πρώτες δύο διαδικασίες ανήκαν στον Ιταλό Romano Fenati, ο οποίος αν και επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από μεγάλο διάστημα, δείχνει ότι δεν χρειάζεται πολύ καιρό για να χρισθεί ως ένα εκ των φαβορί για τον φετινό Τίτλο.

Πολύ δυνατός εμφανίστηκε και ο Jorge Martin της ομάδας του Gresini, ο οποίος κατόρθωσε να θέσει εαυτόν στην 3η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων. Ο Bo Bendsneyder παρ’ όλο που είχε μια πτώση κατάφερε να σημειώσει τον 4ο χρόνο, μπροστά από τον Juanfran Guevara.

Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε ο Enea Bastianini, με την δεκάδα να ολοκληρώνεται από τους Phillip Oettl, Nicolo Bulega, John McPhee και Joan Mir.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταχύτερος γύρος της κάθε κατηγορίας σημειώθηκε από το νούμερο 44, το οποίο για την Moto2 ανήκει στον Miguel Oliveira και για την Moto3 στον Aron Canet!

Αφήστε μια απάντηση