Παρουσίαση – MV Agusta Brutale 800 RR

Η Brutale είναι εδώ και χρόνια η μοτοσυκλέτα που οι Ιταλοί της MV Agusta έχουν ορίσει ως την απόλυτη naked μοτοσυκλέτα τους, ανεξαρτήτως του κυβισμού της. Η 800 RR όμως, έρχεται να γίνει η απόλυτη naked μοτοσυκλέτα ολόκληρου του 2017.

Τη βλέπεις και κάνεις λίστα με αυτά που θέλεις από τη μοτοσυκλέτα σου· ομορφιά; Check. ‘Κακία’; Check. Δύναμη; Check. Κορυφαία περιφερειακά; Πάλι check. Μα υπάρχει κάτι που να ‘ξενίζει’; Ίσως λίγο η τιμή της που βρίσκεται λίγο πάνω από τις 15.000€, αλλά όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ότι πληρώνεις παίρνεις.

Οι βελτιώσεις τη Brutale 800 RR είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Αρχικά, η κεφαλή έχει σχεδιαστεί ώστε να καταστέλλει τους θορύβους που δημιουργούνται κατά την καύση, ενώ ο νέος τεντωτήρας της αλυσίδας του εκκεντροφόρου, καθώς και οι οδηγοί των βαλβίδων, συνηγορούν στην ελαχιστοποίηση των καταπονήσεων αλλά και των δονήσεων.

Στο μαύρο φόντο φαντάζει ακόμη πιο εντυπωσιακή και… κακιά

Βελτίωση υπάρχει και στο νέο Ride-By-Wire γκάζι της μοτοσυκλέτας, ενώ νέο είναι και το traction control, οκτώ επιπέδων. Επιπρόσθετα και για ασφαλέστερη πέδηση, υπάρχει η μονάδα ABS της Bosch, εννέα επιπέδων.

Η νέα έκδοση της MV φέρει και νέο, βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο σύμφωνα με τους Ιταλούς δίνει καλύτερη αίσθηση και αποτελεσματικότερες αλλαγές. Ένας υδραυλικός συμπλέκτης αλλά και το επίσης νέο Quickshifter EAS 2.0. υπόσχονται να βοηθήσουν και άλλο στον τομέα ‘κιβώτιο και συμπλέκτης’.

Θέαμα που θα τρομάξει πολλούς αν το δούν στους καθρέπτες τους

Για εσάς όμως που από όλα τις αναβαθμίσεις στον κινητήρα αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο είναι τα νούμερα της απόδοσης, να σας ενημερώσω ότι η Brutale 800 RR αποδίδει 140hp και 86 Nm ροπής από την τρικύλινδρη μονάδα ισχύος της.

Και περνάμε στις αναρτήσεις. Οι συμπατριώτες της MV στην Marzocchi προμηθεύουν την μοτοσυκλέτα με ένα πηρούνι ρυθμιζόμενο ως προς την συμπίεση αλλά και την προσφόρτιση. Η Sachs από την άλλη είναι η εταιρία που προσφέρει το πίσω αμορτισέρ της Brutale 800 RR.

Και μία για να τη θαυμάσουμε από ψηλά

Τα φρένα της τώρα έρχονται να συμπληρώσουν το ‘all-Italian squad’, με την Brembo να προμηθεύει τη μοτοσυλέτα με ένα σετ τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και δύο δίσκους 320mm. Στο πίσω μέρος η Ιταλική εταιρία έχει τοποθετήσει μια δαγκάνα δύο εμβόλων και έναν δίσκο 220mm.

Τέλος παρατηρούνται και μερικές αισθητικές αλλαγές, με την εξάτμιση – σήμα κατατεθέν της MV – να δέχεται ελαφρά τροποποίηση. Τα φλας μίκρυναν κάπως, το πίσω φανάρι έγινε LED και η σέλα είναι πλέον χωρισμένη στα δύο – περιμένοντας κάποιον να της ‘φορέσει’ ένα καπάκι για μονόσελο.

Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι λευκό-μαύρο με κόκκινο πλαίσιο ή κόκκινο μαύρο με μαύρο πλαίσιο.

Αφήστε μια απάντηση