AMA SX 450 & 250 – Toronto – 4η φετινή για Tomac, 2 στα 3 για Osborne

Ο Καναδάς υποδέχθηκε τον 9ο φετινό αγώνα του AMA SX, με τον Eli Tomac να φθάνει σε μια άνετη νίκη στη μεγάλη κατηγορία και τον Zach Osborne να επικρατεί στα 250cc.

Το Rogers Centre στο Ontario φιλοξένησε μια πολύ δυνατή σειρά αγώνων, στην στενής χάραξης Καναδέζικη πίστα. Οι μάχες ήταν για ακόμη μια φορά σπουδαίες, με το πρωτάθλημα των 450cc να ξεκαθαρίζει κάπως και αυτό των 250cc να αρχίζει να γέρνει προς την πλευρά του Osborne.

450cc – Νίκη για Tomac, δυνατό comeback για Dungey

Ο Eli Tomac κατέκτησε ανενόχλητος την 4η φετινή του νίκη

Το πρώτο Heat της βραδιάς για τη μεγάλη κατηγορία είδε τρεις KTM να κυνηγούν τον Chad Reed, με τον 34χρονο όμως να αντέχει και να φτάνει στην νίκη. Πίσω του ο Dungey και ο Musquin, με τον David Millsaps να κλείνει την πρώτη τετράδα που περνά απ’ ευθείας στον τελικό.

Στη συνέχεια της βραδιάς είδαμε τον Eli Tomac να επικρατεί στο δεύτερο Heat, έχοντας κοντά του τον Jason Anderson με την Husqvarna του. Αρκετά πιο πίσω ολοκλήρωσαν το σκέλος οι Malcolm Stewart και Blake Baggett.

Η εκκίνηση του μεγάλου τελικού είδε τον Baggett να στρίβει στην 1η θέση, με τον Tomac να κάνει μια πολύ καλή εκκίνηση, ακολουθώντας τον από κοντά. Πιο πίσω ο Dungey έκανε μια κακή εκκίνηση, με τους δύο μονομάχους να κάνουν στην πραγματικότητα το αντίθετο από αυτό που έκαναν στον προηγούμενο αγώνα· στην Atlanta ο Dungey ξεκίνησε πολύ δυνατά, με τον Tomac να υποχωρεί στα βάθη της κατάταξης.

Ο αναβάτης της Kawasaki πέρασε πολύ γρήγορα στην κορυφή, με τον περσινό πρωταθλητή πιο πίσω να ανεβαίνει θέσεις ταχύτατα. Ο Dungey τα κατάφερνε μια χαρά προσπερνώντας γρήγορα και τον Cole Seely, ο οποίος δεν ήθελε όμως να παρατήσει εύκολα τα όπλα κάνοντας γρηγορα την αντεπίθεσή του.

Ο Seely, μη υπολογίζοντας σωστά το προσπέρασμά του, κατέληξε να εμβολίζει τον αναβάτη της KTM, με τους δύο να αποφεύγουν οριακά την πτώση. Στη συνέχεια ο Dungey με δυνατότερο ρυθμό κατάφερε να περάσει εκ νέου μπροστά, στο δρόμο του προς ένα εντυπωσιακό comeback.

Λίγο αργότερα ο Baggett είχε μια πτώση από την 2η θέση, από την οποία όμως δεν έχασε πολύ χρόνο, επιστρέφοντας στον αγώνα στην 4η. Κάπως έτσι έμεινε μόνος 2ος ο Broc Tickle με την Suzuki του, έχοντας μάλιστα αρκετή διαφορά από τον 3ο που τώρα ήταν ο Dungey.

Ο αναβάτης με το νούμερο ‘1’ όμως δεν ήθελε να χάσει πολύτιμους βαθμούς έναντι του Tomac που στο μεταξύ είχε εξαφανιστεί στην κορυφή, και ξεκίνησε να μειώνει τη διαφορά του με τον Tickle. Με σταθερά ταχύτερο ρυθμό έφτασε πίσω του και τον πέρασε σχετικά εύκολα, με τον οδηγό του Carmichael να μην έχει απάντηση.

Έτσι, αν και ο Tomac κατέκτησε τη νίκη στο Toronto, κατάφερε να μειώσει τρείς μόνον βαθμούς από τον μεγάλο του αντίπαλο που τερμάτισε στη 2η θέση, με τον Dungey να οδεύει αργά αλλά σταθερά προς έναν ακόμη Τίτλο. Φυσικά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και όλα είναι ανοιχτά.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

 

250cc – Back to back νίκες για Osborne, πανωλεθρία για Savatgy

Ο Zach Osborne σε ‘αερομαχίες’ με τον Daniel Craig

Ο Dylan Ferrandis ξεκίνησε την ημέρα του με μια νίκη στο πρώτο Heat του Σαββάτου, επικρετώντας δύσκολα του Daniel Craig. Ελάχιστα πιο πίσω τερμάτισε ο Joordon Smith, με τον Anthony Rodriguez να είναι ο τελευταίος που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Στο επόμενο Heat βρέθηκαν μαζί όλα τα ηχηρά ονόματα του πρωταθλήματος East, με τον Colt Nichols να επικρατεί των Adam Cianciarulo, Zach Osborne και Joey Savatgy, με τους δύο τελευταίους να έχουν άσχημες στιγμές.

Λίγο αργότερα, την εκκίνηση του τελικού πήρε ο Ferrandis, ο οποίος είχε στον τροχό του τον Savatgy αλλά και τον Osborne. Ο αναβάτης της Kawasaki ήθελε ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να επαναφέρει τα κόκκινα number plate στη μοτοσυκλέτα του, με τον Ferrandis να αμύνεται… επιθετικά, δυσκολεύοντας τον Savatgy.

Ο Savatgy κατάφερε να περάσει μπροστά λίγο αργότερα, με τον Ferrandis να καταλήγει στο έδαφος, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Σηκώθηκε όμως και κατάφερε να ανακάμψει ως την 5η θέση. Στην κορυφή ο Osborne είχε πλέον φτάσει το μεγάλο του αντίπαλο, περνώντας τον με σχετική άνεση στο δρόμο προς τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

Ο αναβάτης της Kawasaki μάλιστα, όχι μόνο έχασε την 1η θέση, έπεσε κιόλας λίγα λεπτά αργότερα, εγκαταλείποντας τις όποιες βλέψεις του για νίκη. Ευτυχώς η πτώση του ήταν ανώδυνη, ενώ κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα του, καταλήγοντας στην 6η θέση.

Έτσι, η πρώτη τριάδα ολοκληρώθηκε από τους Osborne, Cianciarulo και Craig, με τους δύο τελευταίους να φτάνουν στο πρώτο τους φετινό βάθρο.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στη Daytona Beach, στις 11/3.

Αφήστε μια απάντηση