‘Μην το σκέφτεσαι πολύ Jorge’ συμβουλεύει ο Iannone τον Lorenzo

Η μεγάλη θητεία του Jorge Lorenzo στη Yamaha είναι η αιτία που ο Ισπανός δεν έχει βρει ακόμη ταχύτητα, σύμφωνα με τον Andrea Iannone.

Ο Ιταλός αναβάτης της Suzuki έχει περάσει όλη του την αγωνιστική καριέρα στο MotoGP με τους ‘κόκκινους’, οι οποίοι όμως τον αποδέσμευσαν για χάρην του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Jorge Lorenzo.

Ο Iannone, έχοντας αρκετή εμπειρία από την Desmosedici, ανέφερε ότι η προηγούμενη μοτοσυκλέτα του δεν ήταν και η πιο εύκολη στην οδήγηση, ενώ απαιτεί ειδικό στυλ οδήγησης για να την τιθασεύσει ο αναβάτης της.

«Το να προσαρμόσεις τον εαυτό σου στην Ducati είναι ένα μεγάλο ζήτημα, είναι μια μοτοσυκλέτα που χρειάζεται να οδηγηθεί με εντελώς διαφορετικό στυλ (οδήγησης), δήλωσε ο Iannone στο Autosport.com.

«Έχει γίνει ευκολότερη τα τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια ότι η μοτοσυκλέτα απαιτεί συγκεκριμένο στυλ οδήγησης, όμως έχει τη δυναμική να είναι ανταγωνιστική· πρέπει απλά να βρεις το πως να πάρεις το μέγιστο από αυτή.

Στη συνέχεια ο Iannone αναφέθηκε στον αναβάτη που πήρε τη θέση του στη σέλα της εργοστασιακής Ducati, με τον Ιταλό να ‘καλεί’ τον Ισπανό να σταματήσει να σκέφτεται την αλλαγή μοτοσυκλέτας και να προσπαθήσει να προσαρμοστεί.

«Το ερώτημα πλανάται στον χρόνο που ξοδεύεις οδηγώντας την ίδια μοτοσυκλέτα, όπως στην περίπτωση του Jorge. Έπειτα, το να ανέβεις σε μια διαφορετική μοτοσυκλέτα απαιτεί δραστική αλλαγή στον τομέα του στυλ οδήγησης. Αυτό σε ωθεί στο να αρχίσεις να σκέφτεσαι.

«Και αν σκέφτεσαι πολύ όταν οδηγείς, έπειτα δεν είσαι και τόσο γρήγορος. Πρέπει να προσαρμόσεις τον εαυτό σου το συντομότερο δυνατό στην νέα κατάσταση, για να κάνεις πράγματα ενστικτωδώς, όπως σου έβγαιναν με την προηγούμενη μοτοσυκλέτα σου.

«Αν το ένστικτό σου σε κάνει να οδηγείς όπως είχες συνηθίσει, τότε χάνεις πολλές από τις βελτιώσεις.»

Τώρα απομένει μόνον ένα τεστ για τους αναβάτες του MotoGP πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, με τον Lorenzo να θέλει να βρει τις λύσεις που του λείπουν για μια ανταγωνιστική χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση