WSBK Phillip Island – Race 2 – Ιδανικό τριήμερο για Rea

Σε έναν αγώνα που οι μάχες μεταξύ των πρωτοπόρων ήταν ακόμη πιο έντονες από χθες, ο Jonathan Rea κατάφερε να επικρατήσει για δεύτερο συνεχή αγώνα του μεγάλου του αντιπάλου, Chaz Davies.

Το δεύτερο σκέλος του Phillip Island είχε ακόμη περισσότερο συναγωνισμό, σε έναν αγώνα όπου τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά ο νέος κανονισμός για την ανακατάταξη στο grid.

Παρ’ όλα αυτά, οι Chaz Davies και Jonathan Rea που ξεκίνησαν από τις θέσεις 8 και 9, βρέθηκαν να οδηγούν την κούρσα έξι γύρους μετά την εκκίνηση του αγώνα. Τα ηνία είχε ως τότε ο Xavi Fores, με κανέναν αναβάτη να μη δείχνει όμως ότι μπορεί να απομακρυνθεί στην κορυφή.

Έτσι, ένα γκρουπ με αναβάτες τους Rea, Davies, Melandri, Lowes και Fores οδηγούσαν το 2ο σκέλος του 1ου φετινού Γύρου, ενώ όλοι έδειχναν ικανοί για τη νίκη. Μια νίκη που φαινόταν ότι έγερνε προς την πλευρά του Melandri ως ένα σημείο, καθώς ο Ιταλός βρέθηκε για αρκετούς γύρους στην κορυφή.

Οι τελευταίοι τρεις γύροι όμως – όπως και χθες – ήταν γεμάτοι θέαμα και συγκινήσεις, με τον Melandri να χάνει έδαφος και τους Rea – Davies να ξεκινούν ακόμη ένα show οδήγησης προς τη νίκη.

Ο αναβάτης της Ducati ήταν αυτός που βρισκόταν στην κορυφή στην αρχή του τελευταίου γύρου, με τον Rea να ‘φυλάει’ την τελική του επίθεση για τα φρένα της πρώτης δεξιάς, στο τέλος της μεγάλης ευθείας.

Έτσι, με εξαιρετική, αλάνθαστη οδήγηση το δίδυμο πορεύτηκε προς την καρώ σημαία, με τον Rea να κερδίζει σήμερα με μόλις 0.025sec τον φοβερό Davies.

Η πρώτη τριάδα συμπληρώθηκε από τον Melandri, ο οποίος άφησε εκτός βάθρου τον Lowes. Ο αναβάτης της Yamaha έφτασε δύο φορές στην πηγή και δεν ήπιε νερό (το ίδιο συνέβη και στο Α’ σκέλος), με τον Melandri να ανακουφίζεται από την 3η θέση, έχοντας πτώση και εγκατάλειψη χθες.

Στην 5η θέση ολοκλήρωσε ο Xavi Fores, με τον Tom Sykes να περιορίζεται στην 6η. Michael van der Mark, Leon Camier, Lorenzo Savadori και Eugene Laverty έκλεισαν την πρώτη δεκάδα, τη στιγμή που οι αναβάτες της Honda συνέχισαν τις ‘χαμηλές πτήσεις’.

Ο Nicky Hayden εγκατέλειψε, με τον Stefan Bradl να ολοκληρώνει στην 15η θέση, συλλέγοντας μόλις ένα βαθμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος αγώνας μας έδειξε τι να περιμένουμε από το φετινό πρωτάθλημα WSBK, με τις μάχες να αναμένονται σκληρότερες από ποτέ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο νικητής Rea είχε διαφορά μόλις 2.3sec από την 5η θέση και τον Xavi Fores. Το πρωτάθλημα Superbike ξεκίνησε και είναι ήδη εντυπωσιακό.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

 

Αφήστε μια απάντηση