Παρουσίαση – Yamaha MT-10 SP

Η Yamaha MT-10 είναι μια ξεγυμνωμένη R1 όπως την αποκαλλούν πολλοί, απαλαγμένη από τα ‘περιττά ρούχα’ της και δίνοντας έμφαση στον αλήτικο χαρακτήρα της.

Η ‘απλή’ MT-10 είναι μια μοτοσυκλέτα άνετα και εύκολη στην οδήγηση, η οποία αν συνδυαστεί με τον μακρύ κατάλογο αξεσουάρ της Yamaha μπορεία να γίνει και αρκετά ‘ταξιδιάρικη’. Λόγω της φύσης της μοτοσυκλέτας όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά της, η πιο racing.

Ποζάρει στη νύκτα, στο φυσικό της περιβάλλον

Τι είναι όμως η ειδική έκδοση SP που παρουσίασε φέτος η Yamaha για την hyper-naked μοτοσυκλέτα της; Είναι ένα εξαιρετικό ‘πάντρεμα’ της μαμάς εταιρίας, η οποία πήρε την εργοστασιακή MT-10 και την έκανε ζευγάρι με μια YZF-R1M. Μάλιστα. Την R1M.

Έτσι, η εταιρία των τριών διαπασών φέτος, επένδυσε στην αγωνιστική πλευρά της μοτοσυκλέτας της, τοποθετώντας της τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις της R1M, οι οποίες προέρχονται φυσικά από την Σουηδική Öhlins. Στα όργανα πλέον συναντούμε μια TFT οθόνη, ενώ και οι χρωματισμοί σε παραπέμπουν ότι δεν έχει να κάνεις με κάτι απλό. Έχεις να κάνεις με μια SP.

Ήταν πολύ όμορφη, έγινε υπέροχη

Οι ημι-ενεργές ηλεκτρονικές αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας ελέγχονται από μια Μονάδα Ελέγχου των Αναρτήσεων (Suspension Control Unit – SCU), το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιεί και η R1M. Αυτό αναλύει δεδομένα από μια σειρά αισθητήρων, οι οποίοι καταγράφουν τις ενέργειες της ανάρτησης.

Έπειτα η SCU υπολογίζει τις βέλτιστες ρυθμίσεις συμπίεσης και απόσβεσης επαναφοράς για το οδηγικό περιβάλλον και τις συνθήκες και τις εφαρμόζει σχεδόν άμεσα και συνεχόμενα με ‘κύματα’ μικρό-ρυθμίσεων. Δεν θα καταλάβεις τη λειτουργία του συστήματος κατά την οδήγηση, όμως σίγουρα θα νιώσεις τα πλεονεκτήματα που θα σου προσφέρει.

Οι ρυθμίσεις την μονάδας γίνονται μέσω της νέας TFT οθόνης, η οποία και έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, γεμάτη χρώματα. Υπάρχει και η επιλογή του φόντου σε σκοτεινό ή φωτινό, ώστε να ταιριάζει με τα γούστα σου ή το αν είναι μέρα ή νύκτα.

Η νέα TFT οθόνη με τα υπέροχα χρώματα

Ο χρωματισμός της μοτοσυκλέτας είναι ένας, στον οποίο φέρονται τα ίδια χρώματα που έχει και η R1M· ασημί-μπλε και πινελιές ανθρακονήματος δίνουν νέα, πιο αγωνιστική πνοή στην MT-10.

Για τη νέα χρονιά και η ‘απλή’ μοτοσυκλέτα δέχθηκε μικροαλλαγές, με το QSS (Quick Shift System) να κάνει την εμφάνισή του. Οι αλλαγές στη χαρτογράφηση του κινητήρα διαφοροποιούν ελαφρώς την μοτοσυκλέτα του 2017.

 

Αφήστε μια απάντηση