WSBK Phillip Island Test – 1η και 2η ημέρα – Fores στην αρχή, ξανά Rea στο τέλος

Σε μια πρώτη ημέρα με δύσκολα καιρικά φαινόμενα ήταν ο Xavi Fores αυτός που ολοκλήρωσε στην 1η θέση της  κατάταξης, με τον Jonathan Rea να είναι όμως ο ταχύτερος αναβάτης της 2ης ημέρας, σημειώνοντας μάλιστα τον ταχύτερο συνολικά χρόνο.

Η πρώτη ημέρα δοκιμών στην Αυστραλία είχε – όσον αφορά τον καιρό – όσα καιρικά σκαμπανεβάσματα δεν είχε το τριήμερο τεστ του MotoGP στην ίδια πίστα, λίγες μόλις ημέρες πριν. Έτσι, οι αναβάτες του WSBK δεν είχαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ημέρα τους.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε δύο session, με το πρώτο να βρίσκει τον Lorenzo Savadori στην κορυφή της κατάταξης, λίγο πριν ανοίξουν οι ουρανοί. Στο δεύτερο μέρος της πρώτης ημέρας τα πράγματα ήταν καλύτερα, με τον ήλιο να στεγνώνει γρήγορα την πίστα.

Με όλους τους αναβάτες να παρουσιάζονται βελτιωμένοι το απόγευμα, ήταν ο Xavi Fores αυτός που με την Panigale του κατόρθωσε να ‘γράψει’ τον ταχύτερο γύρο της ημέρας (1.31.412), αφήνοντας μάλιστα αρκετά πίσω του τον Jonathan Rea (1.31.823).

Ο ταχύτερος της 1ης ημέρας – Xavi Fores

Στην 3η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Marco Melandri, με τον Ιταλό να δείχνει σταθερότητα σε όλα τα τεστ που έχει συμμετέχει ως τώρα. Πίσω του, ο βελτιωμένος Michael Van der Mark, ο οποίος έχει αρχίσει να παίρνει την αίσθηση που θέλει από την R1 του, ώστε να πιέσει περισσότερο.

Πολύ καλή εμφάνιση πέτυχε και ο Leon Camier, ο οποίος στη σέλα της MV Agusta Reparto Corse, κατάφερε να ολοκληρώσει στην 5η θέση. Η διαφορά του από την κορυφή ήταν λίγο πάνω από ένα δευτερόλεπτο, με τον Βρετανό να αφήνει πίσω του πολύ σημαντικούς αναβάτες.

Εξαιρετικός ο Leon Camier πάνω στην MV Agusta F4RC

Τη δεκάδα της πρώτης ημέρας έκλεισαν οι Tom Sykes, Alex De Angelis, Chaz Davies, Lorenzo Savadori και Alex Lowes, τη στιγμή που και οι δύο Red Bull Honda βρέθηκαν εκτός αυτής.

Τη 2η ημέρα δοκιμών τα πράγματα ήταν καλύτερα στην πίστα του Phillip Island, με την βροχή να μην κάνει καθόλου την εμφάνισή της. Όμως, οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στα πρώτα στάδια του πρώτου session απαιτούσαν προσοχή από τους αναβάτες του WSBK.

Οι δύο Kawasaki των Rea-Sykes ήταν αυτές που εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία της κατάταξης, με τον Fores όμως να δείχνει και σήμερα αρκετά δυνατός, μπαίνοντας αρχικά σφήνα στους δύο ‘πράσινους’. Ο Rea όμως κατάφερε να ανακτήσει την πρώτη θέση πριν το μεσημεριανό διάλλειμα, με έναν χρόνο που έμελλε να του δώσει και την τελική πρώτη θέση στην κατάταξη (1.30.545).

Ο Tom Sykes τα πήγε σχετικά καλά, είχε όμως και μια πτώση

Ο χρόνος του Βορειοϊρλανδού ήταν δύο δευτερόλεπτα πιο αργός από τον αντίστοιχο του Vinales, με τον Ισπανό να σημειώνει 1.28.549 την Παρασκευή για το MotoGP. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο Rea λάμβανε μέρος την Παρασκευή στις δοκιμές του MotoGP με τον σημερινό του χρόνο, θα ήταν στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Επιστρέφοντας στο WSBK, το πρώτο session έκλεισε με τον Marco Melandri να επιβεβαιώνει την πολύ καλή του φόρμα (2ος), με τον teammate του στην Aruba.it Ducati, Chaz Davies, να βρίσκεται μια θέση πίσω του. Πτώσεις είχαμε για τους Sykes και Van der Mark, με τους δύο να επιστρέφουν σώοι στα box των ομάδων τους.

Το δεύτερο session ανήκε στον Marco Melandri, ο οποίος πάνω στην Panigale R κατόρθωσε να γράψει τον πρώτο χρόνο της διαδικασίας, όχι όμως και της ημέρας. Ο χρόνος που σημείωσε ο Ιταλός ήταν μόλις 0.030sec πιο αργός από τον αντίστοιχο του Rea, με τον αναβάτη της Kawasaki να διατηρεί με αυτόν τον τρόπο την 1η θέση.

Η πρωτιά στο τελευταίο session δεν ήταν αρκετή – Marco Melandri

Πίσω από του δύο ολοκλήρωσε με έναν εξίσου δυνατό χρόνο ο Chaz Davies, με τον Βρετανό να σημειώνει χρόνο 1.30.893, λίγα μόλις λεπτά πριν το πέσιμο της καρώ σημαίας. Βελτιωμένος παρουσιάσθηκε ο Tom Sykes, ο οποίος έκλεισε τις δοκιμές της Αυστραλίας στην 4η θέση.

Ο Xavi Fores αν και πρωτοπόρος την πρώτη ημέρα ολοκλήρωσε στην 5η θέση, με τον Camier να παραμένει δυνατός πάνω στην MV Agusta του, τερματίζοντας τη διαδικασία στην 6η. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Savadori, Lowes, Torres και Krummenacher, με τις εργοστασιακές Honda να ολοκληρώνουν και σήμερα μακριά από την πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικότερα οι κατατάξεις των δύο ημερών:

Πρώτη ημέρα

 

Δεύτερη ημέρα

Αφήστε μια απάντηση