Jonas Folger – MotoGP – Week 8 2017

Είναι rookie στο MotoGP, είναι (πολύ) γρήγορος και δείχνει με τις έως τώρα εμφανίσεις του ότι θα μας αποσχολήσει έντονα στο μέλλον. Αναβάτης της 8ης εβδομάδας του έτους, είναι ο Jonas Folger.

Ο Γερμανός – ο οποίος έχει ως σήμα κατατεθέν του το νούμερο 94 να τον ακολουθεί σε όλη του την καριέρα – θα αγωνιστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο με τα χρώματα της Yamaha Tech3. Στο πλάι του, θα έχει τον Johann Zarco, με τον οποίο και μετακόμισαν ταυτόχρονα από τη Moto2 στο MotoGP.

Οι εμφανίσεις του Folger στις έως τώρα δοκιμές είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές. Ήδη από την πρώτη του εμφάνιση στη Βαλένθια έδειξε πολύ καλά στοιχεία ολοκληρώνοντας τις δοκιμές στη 10η θέση, μπροστά μάλιστα από τον teammate του.

Στη Sepang τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά, στην Αυστραλία όμως όλα του  ‘έκατσαν’ σωστά από την πρώτη ημέρα. Βελτιωνόταν συνεχώς, ξεκινώντας από την 10η θέση την πρώτη ημέρα δοκιμών, για να καταλήξει στην 4η. Μια θέση εξαιρετική, που δείχνει ότι ο νεαρός ‘Folgas’ αν μη τι άλλο είναι ταχύς.

Εξ’ άλλου, η ταχύτητα του Γερμανού δεν προβλημάτισε ποτέ κανέναν, ίσως η συνέπεια και η αποφυγή των λαθών όμως να είναι τα στοιχεία που θα τον πάνε στο επόμενο επίπεδο. Από ότι φαίνεται πάντως, του Folger του πάει το MotoGP. Πολύ.

Αφήστε μια απάντηση