Παρουσίαση – Ducati SuperSport και SuperSport S

Η Ducati έχει αρχίσει να βάζει «νερό στο κρασί της» τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας μοτοσυκλέτες scrambler και πιο πρόσφατα μια supersport που δεν είναι γεννημένη… στην πίστα.

Ειδικά η νέα SuperSport, θα λέγαμε ότι δεν ταιριάζει καθόλου στη φιλοσοφία των ‘κόκκινων’. Supersport μοτοσυκλέτα, με κλιπ-ον πάνω από την πλάκα του τιμονιού, χωρίς τα απόλυτα περιφερειακά και σχετικά φθηνή (για Ducati), πολύ απλά δεν ακούγεται σαν να έχει κατασκευαστεί στο Borgo Panigale. Α, και μην ξεχάσω. Με άνετη θέση οδήγησης.

Ducati SuperSport

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, παρατηρούμε ότι η νέα μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί τον ίδιο με την Hypermotard 939, των 113hp. Φυσικά και έχει τροποποιηθεί, με τους μηχανικούς της Ιταλικής φίρμας να μεταφέρουν τη δύναμη στις χαμηλότερες στροφές, μακραίνοντας παράλληλα τις σχέσεις των ταχυτήτων.

Στόχος είναι η μοτοσυκλέτα να γίνει πιο φιλική προς τον αναβάτη της, ενώ σε συνδυασμό με το πλαίσιο τύπου trellis χωρίς αγωνιστικές καταβολές, αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης. Το ότι η μοτοσυκλέτα δεν είναι της οικογένειας Panigale όμως, δεν σημαίνει ότι ο χρήστης της δεν θα μπορεί να την ευχαριστηθεί σε ορεινές διαδρομές ή μακρινές εξορμήσεις.

Στην άνεση του αναβάτη συμβάλλει η θέση των κλιπ-ον και η πιο άνετη θέση των ποδοστηρίων, που κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη. Επίσης, η ζελατίνα μπορεί να κινηθεί σε ένα εύρος 50mm, ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη της. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι η Ducati διαθέτει στη νέα SuperSport το Safety Pack της εταιρίας, το οποίο περιλαμβάνει το ABS της Bosch και το traction control, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και επιλογές οδήγησης.

Η εμπρός όψη θυμίζει Panigale

Τα φρένα της μοτοσυκλέτας μπορεί να μην είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στις πιο ‘racing’ αδελφές τις, όμως αναμένεται να είναι υπεραρκετά για την χρήση την οποία προορίζεται η νέα Ducati. Για το εμπρός μέρος διατίθεται ένα σύστημα της Brembo, το οποίο περιλαμβάνει δύο δισκόπλακες 320mm και δαγκάνες M4.32, τη στιγμή που πίσω υπάρχει σύστημα της ίδιας εταιρίας, με δαγκάνα δύο εμβόλων και μια δισκόπλακα 245mm.

Οι αναρτήσεις της «απλής» έκδοσης προέρχονται από την Marzocchi για το εμπρός μέρος και από την Sachs για το πίσω. Το πηρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο 43mm, με το πίσω αμορτισέρ να ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου και την επαναφορά.

Όσο αφορά τα όργανα της SuperSport, συναντούμε μια έγχρωμη, στυλάτη, TFT οθόνη, ενώ τα φώτα είναι τεχνολογίας LED. Επίσης, κάτω από τη σέλα υπάρχει και μια πρακτική θύρα USB, η οποία είναι και αδιάβροχη.

Πανέμορφη η TFT οθόνη

Το βάρος της, ως αυθεντική Ducati, έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ζυγίζοντας μόλις 184kg κενή και 210kg γεμάτη. Θα διατεθεί στην αγορά με μία και μόνο χρωματική επιλογή, με το κλασσικό κόκκινο της Ducati να κοσμεί την μοτοσυκλέτα. Οι τροχοί είναι βαμμένοι σε μαύρο χρώμα, ενώ το πλαίσιο ξεχωρίζει έχοντας το ίδιο χρώμα με τα fairing της SuperSport.

Για τα πιο ‘ανήσυχα πνεύματα’ υπάρχει και η έκδοση ‘S’, η οποία ξεχωρίζει από τις αναρτήσεις της Öhlins αλλά και τις χρωματικές επιλογές. Στο εμπρός μέρος της υπάρχει ένα πηρούνι της Σουηδικής εταιρίας 48mm, ενώ πίσω διατίθεται ένα αμορτισέρ της ίδιας εταιρίας, πλήρως ρυθμιζόμενο.

Οι χρωματισμοί σε αυτήν την περίπτωση είναι η κόκκινη (όπως και στην απλή) και η λευκή με τους κόκκινους τροχούς, η οποία και φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή. Τέλος, υπάρχει και ένα κάλλυμα για τη σέλα του συνοδηγού, σε περίπτωση που θες να μείνεις μόνος.

Σε πρώτο πλάνο η έκδοση ‘S’

Ακολουθώντας τη ‘μόδα’ των ημερών μας, η Ιταλική εταιρία θα διαθέσει στην αγορά και τις δύο εκδόσεις με δύο πακέτα τροποποίησης.

Στο πρώτο, το ‘Sport’ πακέτο, περιλαμβάνεται ένα ανθρακονημάτινο εμπρός φτερό, κάλλυμα τεπόζιτου από το ίδιο υλικό, ένα kit με άλλες, πιο racing μανέτες και ergal καλλύματα στις τρόμπες τόσο του εμπρός, όσο και του πίσω φρένου.

Για τους πιο ‘ταξιδιάριδες’, υπάρχει το πακέτο Touring, το οποίο περιλάμβάνει θερμαινόμενα χερούλια, ψηλότερη ζελατίνα και πλαϊνές βαλίτσες.

Η νέα μοτοσυκλέτα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις αγορές στα τέλη Απριλίου, ενώ η τιμή της θα κυμανθεί στις 12.250€ για την απλή έκδοση και στις 14.000€ για την ‘S’.

Αφήστε μια απάντηση