Παρουσίαση WSBK – Η ομάδα της Pata Yamaha (pics+video)

Το πρωτάθλημα του WSBK ετοιμάζεται σιγά-σιγά να ξεκινήσει, με την Red Bull Honda να παρουσιάζει την μοτοσυκλέτα της εχθές. Σήμερα όμως, ήταν η σειρά της Pata Yamaha.

Η νέα R1 επέστρεψε στην κατηγορία μόλις πέρυσι, έχοντας σταματήσει να αγωνίζεται στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από το 2011.

Η νέα Yamaha R-1 WSBK

Για την νέα χρονιά η ομάδα της Yamaha αλλάζει ένα από τα μέλη της, με τον Sylvain Guintoli να αποχωρεί για χάρην του BSB. Το κενό του Γάλλου αναβάτη έρχεται να καλύψει ο Ολλανδός Michael Van de Mark, με τον Alex Lowes να μένει στην ομάδα και για το 2017.

Η προσθήκη του Van de Mark είναι σημαντική για την νέα προσπάθεια της ομάδας, καθώς η επίσημη συμμετοχή της Yamaha βλέπει στο πρόσωπο του Ολλανδού τον επόμενο πρωταθλητή. Κάθε χρόνο ο ίδιος βελτιώνεται, με το 2016 να τον βρίσκει στην 4η θέση της κατάταξης.

Η εμπρός και πίσω όψη της νέας Yamaha R-1 WSBK

Παρ’ όλα αυτά ο Lowes ήταν ταχύτερος στις δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα, με τον Van de Mark να προσπαθεί ακόμη να βρει τα «πατήματά» του με τη νέα του μοτοσυκλέτα.

Όσο για το τι πρέπει να περιμένουμε από τη νέα R-1; Το αφεντικό της ομάδας ανέφερε χαρακτηριστικά στο motorsport.com:

«Η WSBK R-1 του 2017 είναι ένα σημαντικό βήμα εμπρός σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα του 2016, και υπάρχει ακόμη περισσότερη απόδοση να έρθει.

Η νέα Yamaha R-1 WSBK

«Ένα μεγάλο ποσό προσπάθειας και αφοσίωσης έχει επενδυθεί και όλοι οι εμπλεκόμενοι με το project έχουν μια θετική αίσθηση καθώς πλησιάζουμε στον πρώτο αγώνα.»


		

Αφήστε μια απάντηση