Παρουσίαση – Honda CBR650F και CB650F

Η Honda προχώρησε σε ανανέωση των δύο entry level μοτοσυκλετών της, με μικρές αλλά ενδιαφέρουσες αλλαγές.

Οι δύο μοτοσυκλέτες μοιράζονται αρκετά στοιχεία και ένα εξ’ αυτών, είναι ο κινητήρας. Για το 2017 όμως, ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 649cc δέχθηκε νέα εισαγωγή αλλά και σύστημα εξάτμισης, αλλαγές οι οποίες σύμφωνα με τη Honda δίνουν 4hp επιπλέον σε σχέση με πέρυσι.

Η διαφορά αυτή γίνεται αντιληπτή κυρίως μετά τις 5.000rpm, ενώ οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι σε δοκιμή μεταξύ της περσινής και της νέας μοτοσυκλέτας και με δευτέρα ταχύτητα, αυτή του 2017 άφησε πίσω τις τρεις μηχανές την αντίστοιχη του 2016, στα 400 μέτρα. Αρκετά μεγάλη διαφορά θα λέγαμε.

Εμπρός και πίσω όψη της CB650F

Έτσι η νέα ιπποδύναμη ανακοινώνεται στους 89hp από την Honda, ενώ το βάρος φθάνει τα 213kg για την CBR650F και τα 207kg για τη γυμνή CB650F.

Νέο είναι το μπροστινό σύστημα και στις δύο μοτοσυκλέτες, με την Honda να επιλέγει ένα Showa με σύστημα βαλβίδας διπλής κάμψης (Dual Bending Valve – SDBV), το οποίο προσφέρει πιο σταθερή απόσβεση συμπίεσης και βελτιωμένη απόσβεση επαναφοράς.

Το νέο πηρούνι έχει ως στόχο την βελτίωση του κρατήματος της μοτοσυκλέτας αλλά και την άνεση του αναβάτη – ένα κύριο στοιχείο στο οποίο και οι δύο μοτοσυκλέτες στοχεύουν. Άλλωστε, είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν αυτές οι δύο μεσαίου κυβισμού επιλογές.

Εμπρός και πίσω όψη της νέας CBR650F

Στο πίσω μέρος συναντάμε την περσινών προδιαγραφών ανάρτηση, η οποία διαθέτει ρύθμιση προφόρτισης επτά σταδίων.

Τα φρένα της προηγούμενης γενιάς ήταν υπεραρκετά σύμφωνα με όσους τα δοκίμασαν, όμως η Honda τόλμησε να βελτιώσει την σίγουρη επιλογή, αλλάζοντας τις δαγκάνες των CB/CBR.

Χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, η εταιρία αντικατέστησε τις δαγκάνες με νέες Nissin, οι οποίες έχουν να συνεργαστούν με τις δισκόπλακες των 320mm για το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας. Στο πίσω μέρος παρέμεινε η δισκόπλακα των 240mm.

Αλλαγές υπάρχουν και στο σχεδιασμό στο εμπρός φανάρι των δύο μοτοσυκλετών, ενώ η CBR650F δέχθηκε αλλαγές και στο fairing. Τέλος, τα δύο νέα μοντέλα θα διαθέτουν και LED φώτα τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος.

Ενναλακτικός, εντυπωσιακός χρωματισμός για την CBR650F
Όπως και με τα χρώματα της CBR650F, οι Ιάπωνες τολμούν και με την CB650F

Αφήστε μια απάντηση