MotoGP Sepang Test – 3η Ημέρα – Ο Vinales ταχύτερος όλων

Η τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στη Sepang ολοκληρώθηκε, με τον Vinales να ηγείται και τον Marquez να ολοκληρώνει 2ος. Στην 3η θέση ο Andrea Dovizioso.

Η σημερινή ημέρα επηρεάστηκε και αυτή από την βροχή, με τις ομάδες να μην καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δοκιμές.

Οι Vinales και Marquez ήταν αυτοί που μονοπώλησαν της τελευταία ημέρα δοκιμών, με τον Alvaro Bautista να είναι ο αναβάτης που κατόρθωνε στα πρώτα στάδια της διαδικασίας να ηγείται στην κατάταξη.

Ο Ισπανός δείχνει εξαιρετικά στοιχεία πάνω στην περσινή Desmosedici, μιας και όλες τις ημέρες των δοκιμών ήταν αρκετά ανταγωνιστικός.

Η βροχή έκανε την εμφάνισή της περίπου στις 14:30 (τοπική ώρα), στερώντας από τους αναβάτες μια ώρα δοκιμών στην πίστα. Ο Maverick Vinales όμως είχε ήδη καταφέρει να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης, με χρόνο στο 1.59.368.

Ο χρόνος του Ισπανού έμεινε στην 1η θέση ως και το τέλος, ενώ παράλληλα ήταν και ο ταχύτερος γύρος που είδαμε όλο το τριήμερο στην Μαλαισία.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Marc Marquez, με τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή να έχει μια καλή ημέρα, χωρίς τα προβλήματα που τον ταλάνιζαν τις προηγούμενες ημέρες. Ο αναβάτης του HRC βρέθηκε μόλις 0.138sec μακριά από τον Vinales.

Πίσω από τους δύο Ισπανούς βρέθηκε ο Andrea Dovizioso, ο οποίος έμεινε μόλις 0.047sec μακριά από τον Marquez, όντας η πρώτη Ducati της κατάταξης.

Στην 4η και 5η θέση ολοκλήρωσαν οι Dani Pedrosa και Valentino Rossi, οι οποίοι ήταν και αυτοί που βελτίωσαν περισσότερο τους χρόνους τους μετά την μεσημεριανή βροχή.

Ο Bautista τελικά πήρε την 6η θέση στην κατάταξη, με τον Casey Stoner να τον ακολουθεί μια θέση πιο πίσω, στην 7η.

Ο Cal Crutchlow κατέκτησε την 8η θέση πάνω στη Honda του, με τον Jorge Lorenzo να βρίσκει ακόμη επτά δέκατα σήμερα, τελειώνοντας τις δοκιμές μόλις 0.398sec από τον Vinales.

Πρώτος ανάμεσα στους rookie ήταν και σήμερα ο Johann Zarco, ο οποίος ήταν και αυτός που έκλεισε την πρώτη δεκάδα των χρόνων.

Ο χθεσινός πρωτοπόρος, Andrea Iannone, βρέθηκε μόλις στην 11η θέση, έχοντας όμως δύο πτώσεις. Πίσω του, ο teammate του, Alex Rins, δείχνει να συνηθίζει της Suzuki του, βελτιώνοντας το χρόνο του από τη Δευτέρα κατά 1.833sec!

Πτώση είχαμε και για τον Aleix Espargaro, ο οποίος όμως κατόρθωσε να ολοκληρώσει την ημέρα του στη 13η θέση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πρώτοι 15 αναβάτες βρέθηκαν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο του Vinales, αποδεικνύοντάς μας ότι όπως είπε και ο Rossi, φέτος θα έχουμε μια δυνατή χρονιά.

Η ομάδα της KTM είδε για πρώτη φορά τον Bradley Smith να ηγείται του Pol Espargaro, από όταν το δίδυμο μετακόμισε στον Αυστριακό κατασκευαστη. Οι δύο τους τερμάτισαν στην 21η και 23η θέση αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα η κατάταξη της τρίτης ημέρας:

Αφήστε μια απάντηση