Η Ducati φέρνει πολλές αναβαθμίσεις στη Sepang

Η Ducati έχει ετοιμάσει πολλές αλλαγές για τη μοτοσυκλέτα της για το πρώτο τεστ της χρονιάς στη Sepang, καθώς θέλει να προσαρμόσεο την Desmosedici στις ανάγκες των αναβατών.

Το τελικό σχήμα της νέας Ducati δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, καθώς η απαγόρευση των αεροδυναμικών πτερυγίων έφερε τα πάνω-κάτω στους Ιταλούς.

Το θετικό για την ομάδα είναι ότι οι δύο αναβάτες της, Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso συμφωνούν ως προς την πορεία εξέλιξης της μοτοσυκλέτας, κάνοντας σαφώς την δουλειά των μηχανικών ευκολότερη.

«Ακόμη δεν είμαστε γρήγοροι σε κάθε πίστα – αυτός είναι ο στόχος μας, και ένα από τα μεγαλύτερα σημεία είναι να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα στο μέσο των στροφών», ξεκίνησε να λέει ο Dovizioso.

«Θα έχουμε πολλές αναβαθμίσεις στη Μαλαισία για τη μοτοσυκλέτα μας σε κάθε επίπεδο, όμως έχω επικεντρωθεί στο μέσο της στροφής, ώστε να προσπαθούμε να στρίψουμε τη μοτοσυκλέτα λίγο πιο εύκολα.

«Και αυτό είναι ότι ζήτησε και ο Jorge, έτσι είμαι χαρούμενος για αυτό – και εκεί θα υπάρχει μεγαλύτερη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση από τον Gigi (Dall’Igna, τον τεχνικό διευθυντή) ώστε να βελτιώσουμε αυτό το σημείο.»

Φυσικά ο Ιταλός δεν μπόρεσε να παραλείψει το γεγονός ότι τα «φτεράκια» έπαιζαν μεγάλο ρόλο στην Desmosedici και ότι με την απαγόρευσή τους, η Ducati πρέπει να δουλέψει πολύ ώστε να βελτιώσει το κράτημα της μοτοσυκλέτας.

«Πρέπει να προσαρμόσουσε την ισορροπία της μοτοσυκλέτας και τις ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών,» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την απαγόρευση.

«Έκανα μια σύγκριση στη Βαλένθια (στα τέλη του 2016) και η διαφορά ήταν πολύ, πολύ μεγάλη.

«Τα τελευταία δύο χρόνια όλοι βελτίωσαν την κάθετη δύναμη, και φτάσαμε σε ένα επίπεδο αρκετά μεγάλο.

«Έτσι αν αφαιρέσεις τα πάντα, στην αρχή είσαι (σαν) χαμένος.

«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι έχεις ακόμη μεγάλη κλίση (στη στροφή) και ανοίγεις το γκάζι, η σούζα αρχίσει ήδη – με τα φτεράκια αυτό δεν συνέβαινε.

«Και είναι δύσκολο να αλλάξεις κατεύθυνση – στο τεστ όποιος δεν είχε τα φτεράκια άλλαξε εντελώς της γραμμή εξόδου (από τη στροφή).

«Έχει να κάνει με την προσαρμογή στο στυλ, τις ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα, όμως δεν ανησυχώ για αυτό.»

Αφήστε μια απάντηση