AMA SX 450 & 250 – Anaheim II – Πρώτη φετινή για Dungey και Hill

Ο τρίτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος έκρυβε ανέλπιστες ανακατατάξεις στα 450cc, με τον Ken Roczen να τραυματίζεται και τον Ryan Dungey να παίρνει την καρώ σημαία. Στα 250cc, ο Hill έφτασε στην πρώτη του φετινή νίκη.

Το Angel Stadium στο Anaheim της Καλιφόρνια φιλοξένησε για δεύτερη φορά φέτος πρωταθληματικό αγώνα, μια ακριβώς εβδομάδα μετά το αγώνα του Petco Stadium στο San Diego. Στο Anaheim II το μόνο σίγουρο είναι ότι και στις δύο κατηγορίες, τα πρωταθλήματα πήραν «φωτιά».

450cc – Πρώτη νίκη Dungey, τραυματισμός Roczen

Στους επτά γύρους του πρώτου Heat ο Roczen ήταν μακράν ο ταχύτερος και επικράτησε εύκολα των Malcolm Stewart, Chad Reed και Cole Seely. O Marvin Musquin που αγωνιζόταν στο ίδιο Heat είχε μία άτυχη στιγμή που τον περιόρισε στην 8η θέση.

Το δεύτερο Heat ήταν υπόθεση του David Millsaps, ο οποίος αν και δύσκολα κατάφερε να επιβληθεί τόσο στον teammate του, Blake Baggett, όσο και στον Eli Tomac που τερμάτισε 3ος. Το συγκεκριμένο σκέλος είχε τρομερές μάχες και συναγωνισμό, με τους έξι πρώτους να τερματίζουν μέσα σε μόλις δύο δευτερόλεπτα!

Ο τελικός όμως έκρυβε την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, με τον Ken Roczen να έχει μια άσχημη πτώση, προτού ολοκληρώσει τον 10ο γύρο του αγώνα. Ο αναβάτης της Honda οδηγούσε από την 3η θέση, πίσω από τον Ryan Dungey και τον Cole Seely.

Η εκκίνηση του αγώνα πήγε αυτή τη φορά στον Cooper Webb και τη Yamaha του, με τον Dungey να τον προσπερνά όμως πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ο αναβάτης της KTM έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω του, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη του φετινή νίκη, μια νίκη που σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Roczen, τον έφερε στην πρώτη θέση της κατάταξης της μεγάλης κατηγορίας!

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Marvin Musquin και Cole Seely, με τον teammate του Roczen να κατακτά το πρώτο του φετινό βάθρο. Όσο για την κατάσταση του Roczen, ο τραυματισμός στο χέρι του είναι αρκετά σοβαρός και δεν αναμένεται να επιστρέψει για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον Dungey για την κατάκτηση στου τρίτου συνεχόμενου τίτλου του!

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.

 

250cc – Η ώρα του Justin Hill

Στη μικρή κατηγορία τώρα, η βραδιά έδειχνε πως θα είναι μεγάλη ήδη από το πρώτο Heat. Εκεί αναμετρήθηκαν οι τρεις πρώτοι του φετινού πρωταθλήματος, με τον Aaron Plessinger να επικρατεί των Shane Mcelrath και Justin Hill.

Το δέυτερο Heat ήταν όμως αυτό που έδωσε τις πιο «στενές» μάχες, με τον Austin Forkner να φέρνει την Kawasaki του στην 1η θέση. Αρκετά κοντά στον αναβάτη από το Richards τερμάτισαν οι Martin Davalos, Jeremy Martin και Dan Reardon.

Ο Justin Hill έχοντας ηττηθεί προηγουμένως στο πρώτο Heat από τους Plessinger – Mcelrath, αποφάσισε να πάρει το αίμα του πίσω, κατακτώντας την πρώτη του φετινή νίκη. Ο αναβάτης της Kawasaki οδήγησε και τους 17 γύρους του αγώνα από την 1η θέση, μη αφήνοντας δικαίωμα αμφισβήτησης στους αντιπάλους του. Πέντε και πλέον δευτερόλεπτα πίσω από τον Hill τερμάτισε ο Plessinger, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Shane Mcelrath, να τερματίζει στην τελευταία θέση του βάθρου.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στο Phoenix, στις 28/1.

Αφήστε μια απάντηση