Παρουσίαση WSBK – Έτοιμη η Milwaukee Aprilia!

Η ομάδα της Milwaukee Aprilia αποκάλυψε τα χρώματα της μοτοσυκλέτας της, την οποία και θα οδηγούν οι Eugene Laverty και Lorenzo Savadori για την ερχόμενη χρονιά.

Η παρουσίαση της ομάδας έλαβε χώρα στην πίστα της Χερέθ, με τη φωτογράφιση να γίνεται στην pit lane, λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρώτου επίσημου τεστ της νέας χρονιάς.

Φέτος όλα είναι νέα τόσο για το τεχνικό επιτελείο όσο και για τον ιδιοκτήτη, καθώς οι μοτοσυκλέτες θα είναι πλέον οι Aprilia RSV4 RF, αντικαθιστώντας τις περσινές BMW. Νέο είναι και το δίδυμο των αναβατών, με τους Eugene Laverty και Lorenzo Savadori να συνθέτουν μια πολύ δυνατή ομάδα.

Ο Ιρλανδός Laverty επιστρέφει στο WSBK έπειτα από την θητεία του στο MotoGP, όπου πέρυσι είχε και αρκετά καλά αποτελέσματα. Τέσσερα χρόνια μετά, θα ανέβει και πάλι στη σέλα μιας Aprilia με στόχο – τι άλλο; – τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο.

Lorenzo Savadori – Eugene Laverty

Ο Savadori από την άλλη είναι μόλις 23 ετών και προέρχεται από μία 10η θέση στο περσινό πρωτάθλημα, όπου και αγωνίστηκε και πάλι με μια Aprilia. Ο Ιταλός στο παρελθόν έχει περάσει και από τα Grand Prix, οδηγώντας από το 2008 έως το 2010 στο πρωτάθλημα των 125cc.

Για την νέα του «περιπέτεια», ο Savadori δήλωσε: «Δούλεψα όλο το χειμώνα για αυτή τη χρονιά· είμαι ενθουσιασμένος που θα δοκιμάσω τη μοτοσυκλέτα και θα δουλέψω με την νέα ομάδα, έτσι ανυπομονώ για τις δοκιμές. Ελπίζω να καταλάβω πως η μοτοσυκλέτα διαφέρει από πριν, καθώς όταν ήρθαμε τον Νοέμβρη, έβρεχε. Ελπίζω ο καιρός να είναι καλύτερος σε αυτό το τεστ, έτσι ανυπομονώ για αυτό.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Mick Shanley (διευθυντής της ομάδας Milwaukee Aprilia), ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για το 2017.

«Έχουμε εντελώς νέες μοτοσυκλέτες εδώ, πήγαμε στην Aprilia την προηγούμενη εβδομάδα και φτιάξαμε τις μοτοσυκλέτες από την αρχή. Η ομάδα έχει μια πραγματικά καλή ατμόσφαιρα, όλοι έχουν δουλέψει τόσο σκληρά· οι δικοί μας άνθρωποι και οι άνθρωποι στην Aprilia.

Έχουν κάνει μια εκπληκτική δουλεία όλο τον χειμώνα με τη νέα μοτοσυκλέτα, έτσι υπάρχει μια πραγματικά θετική διάθεση και ανυπομονούμε να αρχίσουμε να τρέχουμε.

«Έχουμε πολλά νέα εξαρτήματα και πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε, θα υπάρξουν πολλές διαφορές, όμως για αυτό είμαστε εδώ. Πρέπει να βγούμε έξω και να καταλάβουμε την ισορροπία για αρχή – ελπίζουμε να πάμε στο Portimao αυτό το Σαββατοκύριακο και να κάνουμε μερικούς καλούς γύρους.»

Οι δύο Aprilia RSV4 RF του Team Milwaukee

 

Αφήστε μια απάντηση