Meregalli και Rossi – Έτοιμος για τον τίτλο ο Vinales

Το νέο απόκτημα της Movistar Yamaha Maverick Vinales θα είναι σε θέση για την φετινή διεκδίκηση του τίτλου, σύμφωνα τόσο με το αφεντικό της ομάδας, Massimo Meregalli αλλά και τον teammate του Ισπανού, Valentino Rossi.

Ο 22χρονος Vinales ήταν ο κορυφαίος αναβάτης στο πρώτο χειμερινό τεστ στη Βαλένθια, αποκτώντας πολύ γρήγορα την κατάλληλη αίσθηση που χρειαζόταν ώστε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της νέας του μοτοσυκλέτας.

«Είναι γρήγορος, είναι ήρεμος και έξυπνος ώστε να βρίσκει τα πράγματα που του αρέσουν, ανέφερε ο Meregalli στην παρουσίαση της ομάδας την περασμένη εβδομάδα στη Μαδρίτη.

«Η κρίση μου τώρα βασίζεται στα δύο τεστ. Μπορώ να σας πω τώρα ότι είναι έτοιμος. Δεν φτάνουν δύο τεστ για να κρίνεις έναν αναβάτη, όμως αν έπρεπε να το κάνω, θα το έλεγα (ότι είναι έτοιμος).

«Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η ηρεμία του, ήταν γρήγορος. Μπόρεσε να πάρει την αίσθηση μιας εντελώς διαφορετικής μοτοσυκλέτας σε μισή ημέρα.

«Επίσης ο τρόπος που απαντούσε στον επικεφαλής της ομάδας, ήταν πολύ σίγουρος. (Έλεγε) ‘Αυτό είναι καλύτερο, αυτό χειρότερο’. Αυτό πραγματικά με εντυπωσίασε. Η κατεύθυνση (που μας έδωσε) ήταν ακριβώς ίδια με του Vale.

«Για μένα, ΟΚ, μπορεί να έκρυβε την πίεση, όμως δεν την αισθανθήκαμε ή την είδαμε (στα τεστ), όμως για μένα, τουλάχιστον την πρώτη ημέρα, προχώρησε (μπροστά). Ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα με την οποία ο Jorge κέρδισε την προηγούμενη ημέρα και ήταν γρήγορος.

«Όλοι οι αναβάτες έχουν το δικό τους δυνατό σημείο. Είναι πραγματικά έτοιμος. Είμαι πραγματικά αισιόδοξος και περίεργος να δω το πρώτο τεστ μαζί με όλους τους άλλους.»

Την αίσθηση ότι ο Vinales είναι έτοιμος να παλέψει για τον τίτλο του 2017 έχει και ο Valentino Rossi, ενώ όταν ο Ιταλός ρωτήθηκε σχετικά, ανέφερε: «Ναι, ήδη πέρυσι κέρδισε πολλούς βαθμούς.

«Φέτος φαίνεται σίγουρο ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικός και μπορεί να παλέψει για το πρωτάθλημα

Και ο ίδιος ο Vinales πάντως, έχει το βλέμμα του στραμμένο προς τον τίτλο αναφέροντας πρόσφατα:

«Ειλικρινά, αυτή θα είναι η τρίτη μου χρονιά στο MotoGP. Πιστεύω ότι έμαθα (ήδη) αρκετά ώστε να πάρω εμπειρία, να μάθω πως πάνε οι αγώνες.

«Ξέρω, θα χρειαστώ εμπειρία με την Yamaha στους αγώνες – όμως πιστεύω ότι ήδη από τον πρώτο αγώνα μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη μάχη, τη μάχη για τον τίτλο. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με αυτή τη νοοτροπία.

«Επειδή ίσως στη μέση της χρονιάς, αν αρχίσεις να το σκέφτεσαι, θα είναι αργά. Έτσι πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι έτσι και να έχεις πάντα αυτό το σκοπό στο μυαλό σου.»

 

Αφήστε μια απάντηση