Παρουσίαση – Suzuki GSX-250R

Εικοσιεπτά ολόκληρα χρόνια μετά την παύση της παραγωγής της τελευταίας GSX-R 250, η Suzuki επαναφέρει την junior supersport της, σε μια κατηγορία που σιγά-σιγά επανέρχεται ολοκληρωτικά.

Είναι όμως η νέα GSX-250R αντάξια του ονόματός της; Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο να απαντηθεί. Αισθητικά πάντως, μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέρνει πολύ καλά, μοιάζοντας αρκετά με την μεγάλη αδελφή της, GSX-1000R. Αν την δούμε μάλιστα και με τη MotoGP φορεσιά της, τότε ναι είναι μια γνήσια GSX-R. Κάτω από τα «ρούχα» της όμως;

Η «μικρή» δίχως το κοστούμι της, είναι απλή. Πολύ απλή. Ουσιαστικά, είναι μια «ντυμένη» GW 250. Οι δύο μοτοσυκλέτες της Suzuki μοιράζονται τόσο το ίδιο πλαίσιο, όσο και τον κινητήρα, με τον τελευταίο να είναι δικύλινδρος, απόδοσης 24,7hp/8.000 σαλ.

Αυτό το νούμερο, θα λέγαμε πως ίσως φαντάζει αρκετά μακριά από τον ανταγωνισμό, καθώς η CBR 250RR για παράδειγμα αποδίδει 12hp περισσότερους αλλά σε άλλο όριο στροφών (36,3hp/12.500σαλ).

Η πρόταση της εταιρίας του Hamamatsu δεν «κυνηγά» τις απόλυτες επιδόσεις. Πρωταρχικός στόχος είναι η άνεση και αυτό φαίνεται από τα ψηλά clip-on αλλά και τα μαρσπιέ, που τοποθετούν το σώμα σε μια λιγότερο επιθετική στάση.

Έτσι, η Suzuki στοχεύει σε αναβάτες που θέλουν μια μοτοσυκλέτα με σπορτίφ εμφάνιση για την καθημερινή τους μετακίνηση, χωρίς όμως να θυσιάζουν την άνεση και κυρίως: να μην φοβηθούν τη δύναμή της.

Στις αναρτήσεις τώρα, συναντάμε ένα συμβατικό πηρούνι για το εμπρός μέρος και μια μονή ανάρτηση με ρύθμιση απόσβεσης για το πίσω.

Τα φρένα της μπορούμε να πούμε ότι φαίνονται ιδανικά για το χαρακτήρα της, καθώς το δύσκολο έργο της πέδησης καλούνται να φέρουν εις πέρας δύο δισκόπλακες 290mm και 240mm για το εμπρός και πίσω μέρος αντίστοιχα. Οι δαγκάνες που χρησιμοποιούνται είναι δύο εμβόλων για το εμπρός φρένο και ενός για το πίσω.

Ικανοποιητικές φαίνονται και οι διαστάσεις των τροχών, με το 110/80/17 εμπρός ελαστικό και 140/70/17 πίσω, να υπόσχονται μια αξιοπρεπή επαφή με την άσφαλτο.

Μια όμορφη πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα της GSX-250R είναι η LCD οθόνη στον πίνακα των οργάνων, η οποία προσφέρει πολλές και ευανάγνωστες πληροφορίες. Όσο για το βάρος της; 180kg κενή.

Οι χρωματικές της επιλογές είναι αρκετές και προσφέρεται σε λευκό, μαύρο, μαύρο με χρυσές και λευκές γραμμές, κόκκινο και μαύρο ή μπλέ με λευκό. Φυσικά για το τέλος αφήσαμε το αγαπημένο μας, την επιλογή των αποχρώσεων της αγωνιστικής GSX-RR που αγωνίζεται στο MotoGP.

Τέλος, η τιμή της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, όμως αναμένεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τις 4.700€.

Αφήστε μια απάντηση