Jonathan Rea – WSBK – Week 2 2017

Η καθιερωμένη – πια – εβδομαδιαία στήλη μας, Biker Of The Week, θέτει αυτή τη φορά ως εξώφυλλο και πρόσωπο του site μας, τον Jonathan Rea. Ο Βορειοϊρλανδός ταυτόχρονα γίνεται και ο πρώτος αναβάτης του WSBK που απασχολεί την ενότητά μας.

Στα 29 του χρόνια πλέον, ο Rea, είχε συνδέσει το όνομά του για αρκετά χρόνια με αυτό της Honda, καθώς από το 2005 όταν και ξεκίνησε να αγωνίζεται στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike (BSB), αγωνιζόταν με μοτοσυκλέτες της Ιαπωνικής εταιρίας.

Το ίδιο έκανε και όταν πέρασε στο WSSP αλλά και στο WSBK, ενώ η εταιρία τον επιβράβευσε για την μακροχρόνια αφοσίωσή του, δίνοντάς του την ευκαιρία να αντικαταστήσει τον τραυματία Casey Stoner στο MotoGP, για δύο αγώνες.

Όμως στο «σπίτι» του, στο WSBK, ο Rea δεν είχε αρκετά ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, με την CBR 1000RR να αποδεικνύεται χρόνο με το χρόνο «λίγη» ενάντια στον ανταγωνισμό. Έτσι, μετά από 10 χρόνια στη σέλα μιας Honda, αποφάσισε να περάσει στην Kawasaki για το 2015.

Εκεί φάνηκε πραγματικά το ταλέντο του, καθώς στην πρώτη του προσπάθεια ως αναβάτης των «πρασίνων» κατέκτησε και τον πολυπόθητο τίτλο, έναν τίτλο που τόσο μάταια κυνηγούσε έξι χρόνια με τη CBR. Το 2016 ο Rea κατέκτησε και πάλι τον τίτλο, κάνοντας το δύο στα δύο με την ZX-10RR.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στις 8 ώρες της Suzuka – με Honda φυσικά, μπαίνοντας στο πάνθεον των αναβατών που έχουν κερδίσει αυτόν τον σπουδαίο αγώνα.

Για το 2017 ετοιμάζεται να υπαρασπιστεί τον άσσο που φέρει στα fairing της μοτοσυκλέτας του, έχοντας κάνει εξαιρετική αρχή ήδη από τις δοκιμές· στη Χερέθ βρέθηκε αντιμέτωπος με αναβάτες τόσο του WSBK όσο και μερικούς από το MotoGP, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο όλων!

 

Αφήστε μια απάντηση