Suzuki – Θέλουμε να μαχόμαστε τακτικά για νίκες το 2017

Με την Suzuki να βελτιώνεται εντυπωσιακά το 2016, κερδίζοντας μάλιστα και έναν αγώνα, ο πήχης ανεβαίνει για τον Ιάπωνα κατασκευαστή, με τον Davide Brivio να θέλει την ομάδα του να παλέυει συχνά για νίκες.

Η εταιρία του Hamamatsu επέστρεψε το 2015 στο MotoGP και έκτοτε έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο κορυφαίος αναβάτης της, Maverick Vinales, κατόρθωσε να ολοκληρώσει την χρονιά του στην 4η θέση της περσινής κατάταξης.

Καθόλου άσχημα για την Suzuki, αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι οι Ιάπωνες απείχαν για τρεις σεζόν, πριν κάνουν την επιστροφή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το 2017 είναι μια χρονιά αλλαγών για την ομάδα, η οποία θα έχει ένα εντελώς νέο line-up για φέτος. Andrea Iannone και Alex Rins «πέφτουν» στη μάχη του MotoGP, με τον Davide Brivio να θέτει νέους, υψηλότερους στόχους για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στο Autosport.com: «Ποτέ δεν είπαμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε σε τρία χρόνια, σε πέντε χρόνια ή κάτι τέτοιο. Ξεκάθαρα, θα θέλαμε να είμαστε διεκδικητές του τίτλου το συντομότερο δυνατό

Στη συνέχεια ο Ιταλός αποκάλυψε και τους στόχους που είχε η ομάδα έως τώρα, αλλά και ποιους έθεσαν για το μέλλον.

«Ο στόχος ήταν να πλησιάσουμε την Ducati (αρχικά) και μετά την Yamaha και την Honda. Κατά κάποιο τρόπο το κάναμε αυτό, κερδίσαμε έναν αγώνα, πήραμε ένα βάθρο.

«Κανονικά ξεκινούσαμε έναν αγώνα με την πιθανότητα να παλέψουμε. Τώρα, το επόμενο βήμε είναι ίσως να γίνουμ τακτικοί διεκδικητές της νίκης.

«Φυσικά, αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι, όμως αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια.»

Στη συνέχεια ο Brivio δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος για τη χρονιά που είχε η ομάδα του το 2016, αναφέροντας ότι για τη Suzuki ήταν πιο σημαντικό να πλησιάσουν τους μόνιμους διεκδικητές της νίκης (Honda, Yamaha), παρά να κερδίσουν έναν αγώνα.

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι και θα έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι με ότι κάναμε.

«Δεν είχαμε πραγματικά ξεκάθαρους στόχους, ξεκάθαρες προσδοκίες πριν τη χρονιά, όμως το αποκορύφωμα της νίκης στο Silverstone, ήταν σπουδαίο για εμάς, ένα φανταστικό επίτευγμα.

«Σημειώσαμε τέσσερα βάθρα στο σύνολο, όμως το σημαντικότερο πράγμα – φτάσαμε έναν στόχο – ήταν να πλησιάσουμε την ομάδα των κορυφαίων και να προσπαθήσουμε να παλέψουμε για το βάθρο κάποιες φορές.

«Στο δεύτερο μισό της χρονιάς, φτάσαμε ξεκάθαρα το στόχο, επειδή στο στεγνό είμασταν τακτικοί διεκδικητές του βάθρου, στους τελευταίους πέντε, έξι, επτά αγώνες, και με τους δύο αναβάτες μας.

«Από αυτήν την οπτική, ήταν μια πολύ καλή χρονιά.»

Αφήστε μια απάντηση