Παρουσίαση – Triumph Bonneville Bobber 2017

Υπάρχει μια τάση επιστροφής στις ρετρό custom μοτοσυκλέτες, ειδικά στην Ευρώπη. Η Triumph δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη και κατασκεύασε μια Bobber.

Συνδυάζοντας το βαρύ όνομα της «Bonneville»  με το παραδοσιακό στυλ  «Bobber» από τις ΗΠΑ, η Triumph δημιούργησε μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα για αυτούς που τους αρέσουν οι κλασσικές μοτοσυκλέτες.

 

 Οι Bobber παρουσιάστηκαν πριν τον 2ον παγκόσμιο πόλεμο στις ΗΠΑ, όταν  αφαιρούσαν από τις μοτοσυκλέτες πράγματα που θεωρούσαν περιττά, όπως τα φτερά, για να τις κάνουν πιο ελαφριές. Επίσης «πείραζαν» τους κινητήρες για να έχουν περισσότερη δύναμη. Η εμφάνιση τους ήταν λυτή, μυώδης και εξέφραζαν τον δυναμικό χαρακτήρα τους.

Η Αγγλική εταιρεία μας επιστρέφει στο παρελθόν με την τεχνολογία του σήμερα, προσφέροντας στον οδηγό την δυνατότητα να απολαμβάνει οδήγηση με μια μοτοσυκλέτα προσαρμοσμένη, στην δική του προσωπικότητα.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, είναι ο ίδιος υδρόψυκτος εν σειρά 1200cc που χρησιμοποιείται στην Bonneville T120 και αποδίδει 79 ίππους. Υπάρχουν όμως ρυθμίσεις στον κινητήρα και αλλαγές στο φιλτροκούτι και την εξάτμιση, ώστε να έχει περισσότερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Η εμφάνιση είναι εξαιρετική και δεν ξεφεύγει από τις στιλιστικές αρχές των αυθεντικών Bobber. Μονόσελο, φαρδύ τιμόνι, λυτή κοντή ουρά, φαρδύτερο πίσω ελαστικό και Hard tail εμφάνιση. Σε αυτά προσθέστε και τους καθρέφτες στα άκρα του τιμονιού, καθώς και το εκτεθειμένο κουτί της μπαταρίας. Τα φτερά δεν έχουν αφαιρεθεί αλλά είναι διακριτικά, ώστε να διατηρεί την εμφάνιση Bobber.

 Η μονή δερμάτινη σέλα της οποίας το εσωτερικό είναι από αφρώδες υλικό, εκτός από άνετη , έχει σημαντικό ρόλο και στην εμφάνιση, αφού φαίνεται να αιωρείται. Επίσης ρυθμίζεται σε δύο θέσεις, μια χαμηλά και πίσω και μια μπροστά και ψηλά, ώστε ο οδηγός να την προσαρμόζει στα δικά του γούστα. Το ύψος της χαμηλής σέλας είναι 690mm.

 Κάτω από την σέλα υπάρχει κρυμμένο σε σχεδόν οριζόντια θέση, μονό αμορτισέρ. Ο λόγος που είναι κρυμμένο είναι για να μην ξεφεύγει από την Hard Tail εμφάνιση, όπου συνήθως δεν υπήρχε ανάρτηση.

Η διπλή εξάτμιση έχει κρυμμένη διαδρομή σωλήνα (χαρακτηριστικό της Bonneville) και τελικά κομμένα διαγώνια, που παράγουν χαρακτηριστικό ήχο.

Ενώ η Triumph Bobber φαίνεται απλή, διαθέτει όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα τα οποία έχει καταφέρει να κρύψει, ώστε να μην ξεφεύγει από το κλασσικό στυλ και να προσφέρει άνεση και έλεγχο στον αναβάτη.

Υπάρχει ηλεκτρονικό γκάζι (ride by wire), ABS τελευταίας γενιάς, απενεργοποιούμενο Traction control, immobilizer, επιλογές οδήγησης σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα και συμπλέκτης υποβοήθησης ροπής.

Οι ακτινωτοί τροχοί είναι 19 ιντσών μπροστά και 16 ιντσών πίσω με Avon Cobra ελαστικά φτιαγμένα, ειδικά για την Bobber.

Το πίσω φως και τα φλας είναι LED, ενώ ο μπροστινός προβολέας είναι στρογγυλός.

Διαθέτει στρογγυλό, κομψό και πλούσιο πίνακα οργάνων με αναλογικές ενδείξεις και ψηφιακή οθόνη το οποίο προσαρμόζεται ώστε να διαβάζεται ανάλογα με την θέση οδήγησης. Στις ενδείξεις υπάρχουν ταχύμετρο, στροφόμετρο, επιλογή σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων, στάθμη καυσίμου, υπολειπόμενο καύσιμου, μέση και τρέχουσα κατανάλωση καυσίμου, ένδειξη service, δύο ρυθμίσεις ταξιδιού, ρολόι και ρυθμίσεις traction control.

Η Bobber βγαίνει σε 4 χρώματα, κόκκινο, πράσινο, μαύρο, και μια γκρι απόχρωση.

Και ένα όλα αυτά δεν σας ικανοποιούν η Triumph έχει ετοιμάσει 150 αξεσουάρ με τα οποία μπορείτε να προσαρμόσετε την Bobber στα δικά σας γούστα.

Αν σας αρέσουν οι  custom μοτοσυκλέτες τότε σίγουρα η Bobber είναι μια μοτοσυκλέτα που πρέπει τουλάχιστον να δείτε και να οδηγήσετε. Είναι φανερό ότι η Αγγλική εταιρεία έφτιαξε μια μοτοσυκλέτα η οποία θα κάνει αισθητή την παρουσία της όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα των Bobber τις ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση