Παρουσίαση – Suzuki DL250 V-Strom

Η κατηγορία των «μικρών» μοτοσυκλέτων που φέρουν το DNA των μεγαλύτερων αδελφών τους μεγαλώνει, με την Suzuki να παρουσιάζει στην EICMA την V-Strom 250, μπαίνοντας δυναμικά στη μάχη της αναγεννημένης κατηγορίας.

Ξεκινώντας από την όψη της μοτοσυκλέτας, η μικρή V-Strom είναι άξια απόγονος της οικογενείας που δημιούργησαν οι μεγαλύτερες αδελφές της, με τις σχεδιαστικές της γραμμές να παραπέμπουν τόσο στην 650cc όσο και στη 1000cc.

Παρ’ όλη όμως την ομοιότητα με τις άλλες V-Strom, η DL250 καταφέρνει να δημιουργήσει στο μάτι το δικό της, ξεχωριστό χαρακτήρα. Ένα από τα highlight της εμφάνισής της, είναι η LCD οθόνη που κοσμεί τη μοτοσυκλέτα, μπροστά από το τιμόνι της.

Suzuki DL250 V-Strom – Η εντυπωσιακή όψη της LCD οθόνης

Περνώντας στον κινητήρα και το πλαίσιο, το εργοστάσιο του Hamamatsu τα δανείστηκε αυτούσια από την GW 250, τοποθετώντας τα στη συνέχεια και στη νέα της μοτοσυκλέτα. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος 248cc και αποδίδει σύμφωνα με τον κατασκευαστή 24.7hp.

Το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο ώστε να υποδέχεται τις βαλίτσες που διατίθενται στον προαιρετικό εξοπλισμό, οι οποίες είναι αρκετά κομψές και σε τετραγωνισμένη μορφή.

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται αρκετά οικονομική για τον αναβάτη της, με το 17 λίτρων τεπόζιτό της να υπόσχεται να μην σε αφήσει… στο δρόμο πριν «γράψεις» 450+ χιλιόμετρα. Ότι πρέπει δηλαδή για βόλτες διαρκείας και ταξιδάκια.

Αν και η νέα V-Strom κατατάσσεται στην κατηγορία των on-off μοτοσυκλετών, τα «ασφάλτινα» ελαστικά δεν προμηνύουν ιδιαίτερες εξορμήσεις στο χώμα. Έτσι, και σύμφωνα με την τάση των τελευταίων ετών, αυτή θα είναι ακόμη μια μοτοσυκλέτα 90% on και 10% off.

Suzuki DL250 V-Strom – Έτοιμη με τις βαλίτσες τις, για ταξίδια

Όσο για τις διαστάσεις τους; Για εμπρός έχει επιλεγεί η διάσταση 110/80/17, ενώ πίσω είναι 140/70/17.

Στον βασικό της εξοπλισμό διατίθεται το ABS της Bosch, το οποίο έχει να συνεργαστεί με φρένα τα οποία μπορεί να μην φαίνονται… κορυφαία, όμως πρέπει να τα δοκιμάσουμε ώστε να σας δώσουμε ολοκληρωμένη άποψη. Οι δισκόπλακες πάντως, είναι τύπου «μαργαρίτα», δίνοντας μια όμορφη και μοντέρνα όψη.

Τέλος, το βάρος της αναμένεται στα 190kg και το ύψος της σέλας στα 800mm, κάνοντας την αρκετά εύκολη στην καθημερινότητα για τους αρχάριους αναβάτες – για τους οποίους και προορίζεται.

Η νέα V-Strom είναι μια μοτοσυκλέτα η οποία μπορεί να τα πάει αρκετά καλά σε πωλήσεις, με την τιμή της φυσικά να παίζει καθοριστικό ρόλο. Για εσάς πάντως που την είδατε, σας άρεσε και μετράτε ήδη τις οικονομίες σας ώστε να την αποκτήσετε, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή, καθώς δεν αναμένεται στις εκθέσεις πριν το καλοκαίρι του 2017.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση