Ενδεχόμενο δορυφορικής συμμετοχής εξετάζει η Suzuki για το 2018

Η Suzuki γνωρίζοντας καλά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τροφοδότηση μιας δορυφορικής ομάδας με μοτοσυκλέτες τις, εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει αυτή της την ιδέα το 2018.

Η εταιρία του Hamamatsu έχει μόνο εργοστασιακές μοτοσυκλέτες να την εκπροσωπούν στο grid από την έναρξη αυτής της χιλιετίας, ενώ η σκέψη για προμήθεια μοτοσυκλετών σε δορυφορική ομάδα υπήρχε και για αυτή τη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε ένα ενδεχόμενο να εφοδιάσει την ομάδα του Lucio Cecchinello (LCR Team), με τον Ιταλό να έχει ως οδηγό τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2, Johann Zarco.

Όμως ο ιδιοκτήτης της ομάδας επέλεξε να παραμείνει με μοτοσυκλέτα της Honda για το 2017 με αναβάτη τον Cal Crutchlow, τη στιγμή που ο Zarco κατέληγε στη Yamaha και την Tech3.

Το αφεντικό της εργοστασιακής ομάδας, Davide Brivio, μίλησε για τα σχέδια του Ιάπωνα κατασκευαστή, αλλά και την προσπάθεια που θα χρειαστεί από το αγωνιστικό τμήμα, ώστε να φέρει εις πέρας την προμήθευση δορυφορικών ομάδων με μοτοσυκλέτες της.

«Είναι ένας από τους στόχους μας,» ανέφερε ο Ιταλός σχετικά με την προμήθεια μοτοσυκλετών σε δορυφορική ομάδα.

«Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερες μοτοσυκλέτες στη σχάρα εκκίνησης, όμως δεν είναι εύκολο για τη Suzuki, επειδή ποτέ δεν είχαμε εμπειρία με δορυφορικές ομάδες.

«Οι (οικονομικοί) πόροι μας είναι τώρα εντελώς αφιερωμένοι στην εργοστασιακή ομάδα του MotoGP, είναι πολύ δύσκολο να οργανώσεις το να έχεις περισσότερες μοτοσυκλέτες στο grid.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους, περισσότερο προσωπικό, πρέπει να οργανωθούμε.

«Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να δουλέψουμε κατά τη διάρκεια του 2017 και να έχουμε κάτι το 2018, αν είναι δυνατό.

«Είναι ένας από τους στόχους μας, όμως δεν μπορώ να πω από τώρα πότε θα είμαστε σε θέση να πετύχουμε αυτό το στόχο.»

Μετά το «ναυάγιο» της συνεργασίας με την LCR, η Suzuki φαίνεται τώρα να συζητά με την Pramac, μια ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά της με την Ducati, λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας τους.

Όμως, ειδικά για τον λόγο που αναφέραμε, αλλά και λόγω της στενής συνεργασίας της ομάδας με το εργοστάσιο του Borgo Panigale, ακόμη και αυτή η συνεργασία δεν προμηνύεται ευοίωνη.

Πάντως, αν η Suzuki καταφέρει τελικά να συμφωνήσει τελικά με κάποια δορυφορική ομάδα, θα αφήσει μόνο τις Aprilia και KTM να έχουν μόνον εργοστασιακές ομάδες στο grid του 2018.

Αφήστε μια απάντηση