Παρουσίαση – Ducati Monster 797

Στην  έκθεση στο Μιλάνο Eicma 2016, η Ducati παρουσίασε την Monster 797 ως την μοτοσυκλέτα για είσοδο στον κόσμο και την φιλοσοφία της Ducati (entrance to Ducati world).

Με την νέα Monster 797, η  Ducati επιχειρεί επιστροφή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην δεκαετία του 90 και στην πρώτη γενιά των Monster, που συνδύαζαν την απλότητα, την εμφάνιση, την χρηστικότητα και τις επιδόσεις σε προσιτή τιμή.

Βασισμένη σε αυτή την φιλοσοφία επιστρέφει στο Monster και ο αερόψυκτος κινητήρας.  Είναι ο ίδιος 803cc που υπάρχει στα Scrambler. Δικύλινδρος με διάταξη L, τον οποίον η Ducati ονομάζει Desmodue και αποδίδει 75 ίππους στις 8250 στροφές.

Το βάρος είναι 193 κιλά γεμάτη και το μεταλλικό ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 16,5 λίτρα.

Το ύψος της σέλας είναι 805 χιλιοστά, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό και φαίνεται να στοχεύει και στο γυναικείο φύλο.

Το πλαίσιο είναι το παραδοσιακό σωληνωτό ατσάλινο χωροδικτύωμα «Trellis» που μαζί με το ρεζερβουάρ, είναι το κύριο χαρακτηριστικό των Monster.

Με το μεταξόνιο να είναι αρκετά συμπαγές ( 1435χιλιοστά) και σε συνδυασμό με την χαμηλή σέλα, το φαρδύ τιμόνι και το πλαίσιο που είναι άκαμπτο και ελαφρύ, είναι αρκετά ευέλικτη αλλά και σταθερή στις ψηλές ταχύτητες.

Η μπροστινή ανάρτηση έχει ανάποδο πιρούνι 43 χιλιοστών της Kayaba χωρίς ρυθμίσεις με διαδρομή 130 χιλιοστά, ενώ πίσω υπάρχει ένα αμορτισέρ της Sachs με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς, με διαδρομή 150 χιλιοστών.

Τα φρένα είναι της Brembo. Μπροστά υπάρχουν 2 δίσκοι των 320 χιλιοστών με ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων, ενώ πίσω υπάρχει δίσκος 245 χιλιοστών με δαγκάνα ενός εμβόλου. Φυσικά υπάρχει ABS της Bosch.

Οι τροχοί είναι χυτοί αλουμινένιοι με δέκα ακτίνες φορεμένοι με ελαστικό μπροστά 120/70-17, ενώ το πίσω είναι 180/55-17.

Ο πίνακας οργάνων είναι μια μεγάλη οθόνη LCD που παρέχει στον αναβάτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ κάτω από την σέλα υπάρχει μια θύρα USB για φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών.

Ο προβολέας είναι στρογγυλός με LED φως.

Η Ducati επιστρέφει με την Monster 797 στην «μεσαία» κατηγορία πιστεύοντας ότι θα προσελκύσει νεοεισερχόμενους μοτοσυκλετιστές, όμως εμείς νομίζουμε ότι είναι μια εξαιρετική βασική γυμνή μοτοσυκλέτα για καθημερινή χρήση και συνεχή διασκέδαση, που απευθύνεται σε όλους.  Μια μοτοσυκλέτα που θα κάνει αισθητή την παρουσία της και έχει κάνει ήδη τον ανταγωνισμό να ανησυχεί.

2017-ducati-monster-797

Αφήστε μια απάντηση