Έκθεση Μιλάνου – KTM Super Duke R 2017

Ο νέος «Δούκας» των δρόμων είναι έτοιμος και ήρθε για να κατοχυρώσει το θρόνο του ως ο βασιλιάς της streetfighter κατηγορίας. Με αριθμούς «φωτιά», το Super Duke R έρχεται για να εξαφανίσει τον ανταγωνισμό.

Η νέα μοτοσυκλέτα των Αυστριακών είναι άκρως εντυπωσιακή οπτικά, δείχνοντας με μια πρώτη ματιά ως το απόλυτο όπλο για αυτόν που του αρέσουν οι (πολύ) γρήγορες γυμνές μοτοσυκλέτες. Φυσικά, για τους fan της KTM, η Super Duke R φαντάζει ως το απόλυτο αντικείμενο του πόθου.

Η ιπποδύναμη της αγγίζει τους 177(!) ίππους, οι οποίοι έχουν να «σπρώξουν» προς τα εμπρός μόλις 195kg. Όπως καταλαβαίνετε, η υπόθεση σούζα περνάει πλέον σε ένα νέο επίπεδο, κάνοντάς τες εύκολες αλλά και… επιβεβλημένες.

2017-ktm-1290-super-duke-r-preview

 

Το νέο R δείχνει πλέον πιο επιβλητικό από ποτέ, με το «κοστούμι» της μοτοσυκλέτας να αφήνει σε κοινή θέα το πλαίσιο τύπου «trellis», ενώ τα πλαστικά μέρη είναι ελάχιστα και συγκεντρωμένα στο εμπρός μέρος της.

Για να την βάλεις μπρός δεν θα χρειαστείς κλειδί, ενώ η ΚΤΜ προσφέρει διάφορες επιλογές για να την αναβαθμίσεις. Αρχικά, υπάρχει το πακέτο «Performance»,  το οποίο περιλαμβάνει quickshifter, έλεγχο ολίσθησης (Motor Slip Regulation) και το MY RIDE (σύστημα που σου επιτρέπει να έχεις ασύρματη σύνδεση με smartphone και άλλα μέσα).

Υπάρχει και το πακέτο «Track», μέσω του οποίου μπορείς να επιλέξεις την χαρτογράφηση του κινητήρα, τη ρύθμιση του συστήματος αντι-σούζας, το MTC (έλεγχος ολίσθησης) και το σύστημα εκκίνησης.

Στον εργοστασιακό εξοπλισμό υπάρχει το MSC (έλεγχος σταθερότητας), το MTC (έλεγχος πρόσφυσης) και το Cornering ABS της Bosch, το οποίο είναι για οδήγηση supermoto και επιτρέπει στον πίσω τροχό να μπλοκάρει. Τέλος, υπάρχουν και τρεις επιλογές αναβάτη.

Όσο για τις αναρτήσεις, φυσικά και είναι της WP, με το νέο μπροστινό να είναι 48mm με σκληρότερα ελατήρια. Η πίσω ανάρτηση είναι και αυτή νέα, με σκληρότερο ελατήριο, ενώ και οι δύο είναι πλήρως ρυθμιζόμενες. Το σύστημα της εξάτμισης όπως βλέπετε και στην φωτογραφία από κάτω, παρέχεται από την Σλοβένικη Acrapovic.

2017_1290_superduker_static_8

 

Αφήστε μια απάντηση