Και στη moto3 η Ducati; Ίσως, αλλά όχι πριν το 2018

Η Ducati σκέφτεται να εισέλθει στο χώρο της μικρής κατηγορίας moto3, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Paolo Ciabatti.

Οι «κόκκινοι» στο παρελθόν αγωνίζονταν μόνο σε πρωταθλήματα με μοτοσυκλέτες παραγωγής, κάτι το οποίο άλλαξε όμως το 2003, όταν και εισήλθαν στον κόσμο του MotoGP.

Έκτοτε, η Ducati έχει κατορθώσει να βρίσκεται στις «μεγάλες δυνάμεις» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έχοντας ως κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του τίτλου του 2007 με τον Casey Stoner.

Όμως, η Ducati (όπως και η Suzuki, Yamaha, Aprilia), ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τη μεγάλη κατηγορία, τη στιγμή που η Honda αλλά και η ΚΤΜ, έχουν ομάδες και στις μικρότερες κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Honda συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Moto3, ενώ προμηθεύει και τους κινητήρες όλων των ομάδων της Moto2. Η ΚΤΜ έχει και αυτή ομάδες στη μικρή κατηγορία, δημιουργώντας και δύο νέες για το 2017, για τις κατηγορίες Moto2 και MotoGP.

Οι άνθρωποι της Ducati παρατήρησαν τους άλλους κατασκευαστές και τώρα σκέφτονται το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν τη δική τους μοτοσυκλέτα για την Moto3, κάτι το οποίο και να γίνει, δεν θα ξεκινήσει πριν το 2018.

«Οι περισσότεροι αναβάτες που ανεβαίνουν στο MotoGP, προέρχονται από την Moto2 και προφανώς πολλοί από αυτούς υπήρξαν επιτυχημένοι στη Moto3,» δήλωσε ο Ciabatti.

«Από την πλευρά της Ducati, έχουμε αρκετές δορυφορικές ομάδες, έτσι προφανώς έχουμε μια πιθανότητα να βάλουμε κάποιους υποσχόμενους αναβάτες στο MotoGP, χωρίς την πίεση μιας εργοστασιακής ομάδας.

«Η Moto3 είναι κάτι το ενδιαφέρον, όμως δεν είναι σχέδιο, είναι κάτι το οποίο σκεπτόμαστε,» πρόσθεσε ο Ιταλός.

Τέλος, ο Ciabatti ανέφερε και τους λόγους που αυτή η προσπάθεια δεν θα ξεκινήσει πριν από το τέλος της επόμενης χρονιάς, θέτοντας ως πρώτο στόχο την επιτυχία της νέας μοτοσυκλέτας για το MotoGP.

«Δεν πρόκειται να συμβεί του χρόνου, επειδή οι αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμη, όμως ιδανικά, αν όλα πάνε καλά με το project του MotoGP, ίσως σκεφτούμε μια μοτοσυκλέτα Moto3.»

 

Αφήστε μια απάντηση