EICMA 2016 – ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΜΙΛΑΝΟΥ

 

Στην έκθεση μοτοσικλέτας στο Μιλάνο (Eicma 2016), οι εταιρείες παρουσιάζουν τα καινούργια μοντέλα τους καθώς και τις ιδέες τους (Concept) για το μέλλον.

Μέσα από τις παρουσιάσεις μπορεί κάποιος να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το ποιες είναι οι τάσεις, ποιες οι καινοτομίες και ποιο το μέλλον της μοτοσικλέτας  ,τουλάχιστον  για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε και τα δικά μας συμπεράσματα και σκέψεις για την έκθεση του 2016.

Οι εταιρείες γενικά κινήθηκαν σε 2 άξονες. Κατά αρχή δείχνουν μια τάση επιστροφής στις ρετρό μοτοσικλέτες, παρουσιάζοντας Scramble και café racer, καθώς και μοτοσικλέτες που βασίζονται σε μοντέλα προηγούμενων δεκαετιών, όπως η Honda CB1100 TR και η Ducati Monster 797.

Το δεύτερον που προσέξαμε είναι η παρουσίαση πιο μικρών μοτοσικλετών όπως η BMW G310 GS, η Honda CRF 250L, η Suzuki GSX 250R και η Kawasaki Versys X300. Προσέξαμε επίσης την παρουσίαση σε Concept, πιο ελαφριών και χωμάτινων Adventure από την Honda και την Yamaha.

Τι είναι λοιπόν αυτό που ώθησε τις εταιρείες προς αυτήν την κατεύθυνση; Μήπως έφθασαν προς το παρόν τουλάχιστο, στο αποκορύφωμα ιπποδύναμης και τεχνολογίας; Η μήπως ότι η αγορά ζητά κάτι άλλο από τις μεγάλες σε ιπποδύναμη και τεχνολογία μοτοσικλέτες; Μήπως με τις πιο μικρές μοτοσικλέτες στοχεύουν τις αγορές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής;

Ξεκινώντας από το τελευταίο θα το αποκλείσω, αφού ήδη οι Ιαπωνικές τουλάχιστον εταιρείες ελέγχουν κατά μεγάλο βαθμό τις αγορές αυτές.

Προσωπικά μου αρέσει αυτή η λεγόμενη επιστροφή στο παρελθόν, γιατί όπως το βλέπω, επανέρχεται μια τάξη στις μοτοσικλέτες. Οι εταιρείες ίσως να κατάλαβαν ότι υπάρχουν αρκετοί, η αν θέλετε η πλειονότητα των μοτοσικλετιστών που θέλει μια μοτοσικλέτα για καθημερινή χρήση και όχι μια μοτοσικλέτα για το Σαββατοκύριακο, η την πίστα η για παρκάρισμα έξω από ένα cafe. Επιστρέφουμε λοιπόν σε μοτοσικλέτες που είναι απλές, ευκολόχρηστες, αξιόπιστες, σε προσιτή τιμή που συγχρόνως να σε ικανοποιούν και οδηγικά. Να μπορείς να την χρησιμοποιείς τόσο καθημερινά, όσο και για τις βόλτες σου το Σαββατοκύριακο και να απολαμβάνεις το οδήγημα. 

Μοτοσικλέτες όπου η τεχνογνωσία δένει με την απλότητα και την χρηστικότητα. Χωρίς τα πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα, που για τους πολλούς είναι αχρείαστα και πολύπλοκα και τις περισσότερες φορές κάνουν την ζωή μας πιο δύσκολη αντί πιο εύκολη.

Ευτυχώς φέτος δεν είχαμε την παρουσίαση ακόμα μιας Adventure των 1200 cc, των 165 ίππων και των 260 κιλών, γιατί πραγματικά ήμουν έτοιμος… να κόψω τις φλέβες μου.

Καλές διαδρομές…φορώντας πάντα το κράνος σας.

Αφήστε μια απάντηση