Moto3-Moto2 Jerez Pre-Season Test – Οι δοκιμές των μικρομεσαίων

Η χρονιά του 2016 τελείωσε για όλες τις κατηγορίες, ομως οι αναβάτες του MotoGP δεν ηταν οι μόνοι που δοκίμασαν τις νέες τους μοτοσικλέτες.

Το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου, ομάδες και οδηγοί των κατηγοριών Moto2 και Moto3 πραγματοποίησαν το πρώτο τους τεστ για το 2017 στη πίστα της Jerez.
Ξεκινώντας απο τους μικρούς της Moto3, την πρώτη μερα τις εντυπώσεις έκλεψε ο “σκουριασμένος” Romano Fenati (Ongetta-Rivacold), που με το 1:46.930, έγραψε το ταχύτερο πέρασμα του διημέρου, δείχνοντας απο νωρίς τους στόχους του για την επόμενη χρονιά.

Τον Ιταλό ακολούθησαν οι Enea Bastianini (Estrella Galicia) και Bo Berndsneyder (Red-Bull KTM Ajo) ενώ τη δεύτερη ημέρα ένας εκ των πρωταγωνιστών για τον τίτλο του πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς 2016, Fabio Di Gianantonio (Gresini Racing Moto3), βρέθηκε στη πρώτη θέση των ταχύτερων χρόνων με το 1:46.995. Τον ακολούθησαν στη δεύτερη θέση ο Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo) και ο Andrea Migno (SKY Racing Team VR46) στη τρίτη.


Στη Moto2, όσο αφορά την τριάδα των κορυφαίων χρόνων, είμασταν στο ίδιο έργο θεατές, με τους Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia), Alex Marquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) και Lorenzo Bardassari (Forward Racing Team) να πετυχαίνουν τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο χρόνο αντίστοιχα και τις δύο ημέρες.

Αισθητή βελτίωση με το νέο πλαίσιο της Suter ειχε ο πρωταθλητής της Moto 3 του 2015 Danny Kent (Leopard Racing) ενώ τη 10αδα των χρόνων συμπλήρωσαν οι Francesco Bagnaia (SKY Racing Team VR46) και Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) με τις νεοσύστατες ομάδες τους στη μεσαία κατηγορία.

Πίσω απο τον Πορτογάλο της KTM βρέθηκε ο teammate του και πρωταθλητής της Moto3 της χρονιάς που μας πέρασε, Brad Binder (Red Bull KTM Ajo). Τους περισσότερους γύρους του διήμερου έγραψε ένας ακομη rookie της Moto2, Fabio Quartaro (Paginas Amarillas HP40), στη προσπάθεια του να συλλέξει όσον το δυνατόν περισσότερα δεδομένα, αφού πλησίασε σχεδόν τους 200 συνολικά.

Αφήστε μια απάντηση